Sol & glass

Puh, så varmt det varit idag!! Men nu mulnar det på och hela helgen ska vara regnig så det var väl bara idag då...

Jag var en runda i stan på lunchen och blev så glass-sugen i solen så jag köpte mig en kula.
Sen fick jag lite ågren, vilket jag får lite ibland när jag äter "onödiga" sötsaker, för jag tänker att nu blir jag hög av onödig anledning.
(Jag veeeet, en glass är alltid en bra anledning men säg det till den delen av min hjärna som sköter ågren-biten.)

I alla fall, happyhappy när sockervärdet 2h senare låg på 7.4 och även låg bra sedan till middagen så insulinet jag tog till lunchen skötte tydligen om glassen också, vilket var min förhoppning men man vet aldrig...

Livet är så mycket lättare när värdena är snälla :)


Druvsocker à la New York

Idag fick jag äntligen se att dessa druvsocker-sticksen jag köpte i NYC fyllde funktionen jag funderat ut till dem - and so they did!
Jag skulle till gymet efter mitt kundbesök var min tanke och det var så fint väder så jag tänkte powerwalka dit och då vill man ju inte ha massa grejer att bära på men jag lämnar aldrig hemmet utan druvisar och det var då jag kom på att jag köpt dessa pulver-druvsocker just för detta ändamål!! Ner i sport-bh:n och vips så var det löst!
Plus de låter skitgoda (jag vet fortfarande inte för jag har inte behövt testa dem) och ser roliga ut med det söta (fast sura...) äpplet på :)


Minispel

Jag fick en present av Systembolaget idag. För jag visade mitt leg före de frågade. Nu undrar ni varför jag gjorde det? Jag är trots allt närmre 10 år över gränsen. Jo, jag har testat TVÅ gånger (vilket är ca 1/3 av de gånger jag besökt stället. Bor man med en fot i Danmark och en öronsnibb i Tyskland så gör man) att INTE ta fram det självmant. Och båda gångerna fått backning. Så det är inte lönt liksom.
Jag är bara osäker på när det går från att vara en komplimang till att vara en förolämpning? När går det från att jag ser så ung & vacker ut till att jag ser jävligt barnslig ut för mina 28 år?
Jag kör på ung & vacker - tack Systembolaget! :D


Var blev kvällen av?

Den flög iväg!
Jag cyklade till gymet direkt efter jobb och körde 30 min core-pass. Hem och åt lågkolhydratig kost i form av bacon & broccoligratäng (och en stekt kabanoz till annars hade jag ju aldrig blivit mätt...:)) och sen ut på 45min promenad.
Sockervärde nu 7.7. Sammanfattning av kvällen: nöjd :D


Lina tinar

Nu har jag blivit varm igen! Sydtrampet blev ett blött spektakel! Fast det var förvånansvärt lätt att cykla. Tog väl 1,5 timme för de 1,8 milen i vårt snacktempo och så länge man cyklade höll man värmen men efter att ha suttit ner och ätit korv och sen arbetat med att få upp cyklar på bilar och hit & dit var jag IS när jag kom hem.
Det blev morgonrock, filt och varm choklad i soffan för hela slanten!
Något jag inte visste var att vi cyklade för barndiabetesfonden så det var ju lite kul. Det samlar jag gärna in pengar till.
 
Igår var vi på Sweden International Tattoo i Malmö som sagt. Det var toppenbra tyckte jag! Bra mix av marscherande, dans & sång.
Jag blev lite nostalgisk och längtade tillbaks till min egen Arméns Musikkår 2005 så idag har jag tagit mig en kvart och kollat på vårt figurativa program när vi framförde det i Hannover på tattoo där.
 
Har ni en ledig kvart så ta en liten kik:
http://www.youtube.com/watch?v=QP3kDzCpDAg
http://www.youtube.com/watch?v=iRb5oIHtV-g
 
Det blir inget mer vettigt gjort idag. När jag kom in ville jag inte gå ut mer! Jag har köpt sill som jag tänkte steka ikväll, bäst att passa på när mr. Antifisk är bortrest, och sen ska jag se en film och börja på min nya lånebok.
Bra aktiviteteter i detta innesittarväder :)

Dags för helg IGEN

Tänk att det är fredag REDAN imorgon igen!!
Veckorna flyger iväg!
Jag har inte gjort nåt skoj alls denna veckan bara massa extrajobb efter vanliga jobbet. Lite drygt...
Nu i helgen är jag gräsänka och helgen är fullplanerad!
Jag ska även ta tag i träningen igen. Hostan är i princip borta och jag är taggad för bodyattack på lördagförmiddag! Det var superlängesen!
Utöver det tänker jag promenad efter jobb imorgon, i det förhoppningsvis soliga vädret, innan jag träffar Emsan.
Lördagkväll blir det middag & Tattoo med kåren på Malmö Arena.
Söndag ska nya cykelvägen mellan Trelleborg & Ystad invigas så jag & Fanny ska cykla den på förmiddagen. Håll alla tummar ni har för medvind! Jag vill inte ha en till "hallongården-upplevelse" och sen tänkte jag försöka hinna till CX:en på eftermiddagen också för Jenny ska filma.
Jag är helgladdad, wiiiihoo! :D


Tandem-problem

Jag har ett sånt I-landsproblem nuförtiden. Varenda gång jag kommer hem från jobb blir jag arg en stund i källaren.
Någon har nämligen SNOTT min cykelplats! Jag hade THE ONE ultimata cykelplatsen precis innanför dörren, superbra då jag använder cykeln varje dag. Man kommer åt den direkt och ingen står ivägen för där är bara plats till en cykel. (Jag är mycket väl medveten om att jag antagligen snodde den från någon då jag flyttade hit men så konsekvent är jag att jag bryr mig inte om det.)
Men det störiga är att den som snott den är en TANDEM-cykel. Varför behöver en tandem stå på mest tillgängliga platsen? Det är inte som att man tar den till jobbet liksom! "Då släpper jag dig här älskling så fortsätter jag ensam på denna tre meter långa cykeln".
Så den mest oanvändbara cykeln i världen står på den mest tillgängliga platsen medan MIN (alltså den MEST ANVÄNDBARA cykeln i källaren enligt mig) måste nu trängas med andra!
Korgen fastnar i grannens styre och grannens trampa fastnar i hjulet. Och man kommer ner fullastad med handväska, matlådspåse, ibland gymväska eller påse med kundpärmar eller soppåsen. Ibland ser man ut som rena rama jultomten. ("bär-mässigt" alltså, jag är varken tjock eller har skägg for the record) Man kan inte hänga påsen på styret för styret är i grannens korg så man måste ställa IFRÅN sig. Ja, ni märker ju själv. Det är värdelöst.
Nu har jag gjort en kupp och ställt min cykel utanför tandem-cykeln för att de ska komma ner och tänka "ojoj, vi är inlåsta, bäst vi tar en annan plats" - fast de märker de aldrig för de använder den aldrig. Av ovan nämnda anledning.
:)
Detta är enda gången jag använt tanden - på Hven. Jag gör inte om det. Otäckare känsla får man leta efter. Speciellt när man sitter bakoch har noll kontroll. Passar inte Lina alls :)

Jag vill tillbaks!!

 
Jag veeet att jag sagt att nu har jag varit i New York alla årstider så nu räcker det för ett tag. Men våren var så himla fin där så jag vill dit på vid den tiden IGEN!
Jag vill hänga mer i Central Park och sola, lyssna på musikanter och äta frozen youghurt! :D

Hemmagjord glass

Idag hade jag haft namnsdag. Om de inte tagit bort Lina till förmån för Carola. Som om fler heter Carola. Ge mig tillbaks min namnsdag! ;)

Häromveckan testade jag att göra glass som var lite nyttigare för mig än köpeglass och nu har jag testat den med och den får klart godkänt!

Såhär gjorde jag:
4 äggulor
1,5 dl canderel sötningsmedel
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
Hackad choklad, jag hade 70% mint

Vispa upp grädden lite. Vispa äggulor, vaniljsocker & canderel pösigt. Rör ihop blandningarna. Hacka/krossa chokladen och rör i. Frys minst 4 timmar.

Enligt receptet var det vanligt socker och daim istället men man kan ju göra massa varianter.


Regnig utflykt

Idag körde vi till Ystad där vi bokat bord för brunch på Saltsjöbad. Vi hade väl tänkt ta en runda i Ystad eller nåt efteråt men vädret fick oss att köra hem istället.
Men det var en mysig brunch med vänner i alla fall!

Ett av mina "diabetesproblem" har skött sig denna veckan märkligt nog (och BRA. Jättemycketpepparpeppartaiträ).
Jag vaknar ju alltid högt morgonen efter något onyttigt kommit in i min mun men denna veckan har jag vaknat bra 2 utav 2 onyttigkvällar. Hur glad blir man?! JÄTTE!!! :D


Sköna lördag!

Helgen började skönt!
Gjorde scones i morse och sen blev det balkongfrukost. 19 grader var det då, klockan nio. Galet!

Eftersom jag fortfarande har värsta ofräscha hostan så vågar jag inte träna så pass intensivt pass som body attack men jag gav mig ut på en powerwalk för att få liiiite träning i alla fall. Skönt!

Nu ska jag hem till mor & fars trädgård och få lite sol tänkte jag och ikväll blir det melodifestivalhäng.

Igår var en lite konstig kväll. Vi skulle hem till Mattias bror med familj och grilla.
Det slutade med att det blev BB för dem och disk och passning av barn för oss istället, haha.

Mina värden har varit så mycket bättre denna veckan. Så skönt!
Hjälpte kanske att prata med min sköterska. Om det är så att värdena blir sämre för man är stressad över att det inte funkar liksom.
Plus att jag har märkt att turkisk yoghurt på morgonen ger sjukt stabila värden. (Om det beror på det, de kanske hade varit bättre ändå. Vem vet?)

Skön lördag alla!


Fin torsdag

Bra dag idag. Kompade ut ett par timmar och hann med lunch med fina Cajsa, gym + promenad (i kortärmat, jeeej!), samt lite läsning i solen på balkongen.
Nu kom jag precis hem från repet (vilket fick mitt sockervärde att höjas från 5.7 till 13.9. Det är ju sjukt...)
Höjdpunkten på kvällen var i 80talsmedleyt. Tänk ca 25pers, mestadels runt 60år rappa fram "Who you gonna call? Ghostbusters!). Typ dråpligt :)


Linas plan

I morse var jag hos min diabetes-sköterska på egen begäran eftersom jag inte tycker jag har riktig koll längre. Diabetes lever sitt eget liv. Svårt när den lever det i mig liksom. Hon sa som vanligt att jag var helt för hård mot mig själv och att mina värden var helt OK men även om Hba1c ligger bra så vet jag ju själv att det krävt mer kamp än vad det gjort förr. Och dessutom är det i min värld inte OK att ha värde över 15 varje dag även om jag kompenserar ner dem ganska direkt. Det är ju MECK!!

I alla fall, nu la vi upp en plan. I höst ska jag testa pump! De hade ingen pumps-skola förrän då så det dröjer ju ett halvår nu men det är okej. Jag har ju inte velat ha pump tidigare och nu får jag tid på mig att ställa mig in på att ha en så det är ändå bra. Min sköterska har ju velat ett tag att jag ska testa eftersom jag får så mycket "bullar" utav insulinet då jag är ganska smal och inte kan sticka mig på så stort område. Dessa bullar kan ju hindra upptaget av insulin och är de så stora efter 1,5 år, tänk då om 15 år...så hon rekommenderade det och det finns ju massa andra positivt med pump också.

Det blir alltså ett halvår till med sprutor nu men hon bokade in mig till läkaren så vi kan prata om hur vi bäst kan ändra inställningarna och kanske få färre höjder & mindre klydd plus att jag ska få ha en kontinuerlig blodsockermätare i en vecka i juni förhoppningsvis. Det ser jag fram emot. Ska bli superintressant att följa trenderna i sockret konstant och kanske se hur vissa saker påverkar, såsom sött & träning, och kanske ännu mer förstå hur man kan kompensera för att det ska ge bäst resultat.
Känns som en bra plan för mitt diabetesår 2013 :)


Uppror i köket

40årsfest igår. Grymt kul!! Fester funkar ofta bra med värdena för mig pga all dans tar bort höjderna av tex alla ostbågar jag tryckte in, haha. (Ostbågar är ju sjukligt gott!) Fast i morse låg det ovanligt kass så blev en stor dos insulin. För stor. Tydligen...? Hamnade ner på 1.6. Totalt uppror i köket efter genomsökning av sött. När Mattias kom ut stod alla skåpsluckor vidöppna och jag satt med oboy, dextrosol, godis & kakor och svettades i soffan. I efterhand kan man ju se det roliga i det, haha. Och när jag väl fått bort den värsta känningen var det dessutom gott ;)


Så dumt av mig

Igår till jordgubbarna tog jag inget insulin för jag tänkte "jag tar efteråt när jag ser hur högt jag hamnat". Jordgubbar är ju trots allt en himla bra efterrätt och kräver inte särskilt mycket insulin.
Och mycket riktigt så hade jag endast höjts 4mmol och låg på 13. Jaja, tänkte jag då. Det är ju inte superhögt så jag lägger mig på det så har det sjunkit till imorgon.
WRONG!! Fel tänkt Lina!
Vaknade på 16. Surt värde endast pga av min dumhet.
Menmen, nu vet jag tills nästa gång!
Lär ju bli många gubbar i sommar ;)


Långhelg

Skönt att ha långledigt!
Igår umgicks jag med Cajsa & Fanny med barn och idag har jag lunchat med Jenny & Emma och nu ikväll var Catja & Tim här på middag. (Hur lyckas man få en av sina bästa vänners syster till svägerska, haha. Typical Trelleborg! I love it!) Året första bjudmiddag på balkongen. Härligt! Och årets första svenska jordgubbar, mums!
Såg "halv åtta hos mig" igår där hon hade LP-skivor som underlägg så jag vart hemma och snodde några av mor och det blev ju bra!


Förkylt läge

Suck, vad det är drygt att vara snorig och dann jämt. Jag hinner ju knappt bli frisk förrän jag blir sjuk igen känns det som!
Tråkigast var igår på årets hittills varmaste dag. 20 grader i skuggan. Hur kul är det med huvudvärk, snörvel & halsont. Ingen nytta alls har man av det då.
Men jag kunde i alla fall sitta på balkongen med alla fönsterna öppna tills ganska sent och läsa varvat med fix här hemma.
Jag läser nu del 3 i serien av Adler-Olsen. De är superspännande!!
Därför ska jag återgå till den nu! :)


På hästryggen...

 
Här befann jag mig igår. På islandshästen Noi. Första gången på en hästrygg. (borträknad eventuella marknader när någon ledde en runt på en ponny...)
Så härligt! Vi red ut på landet i ca en halvtimme efter att vi fixat till dem och ridit runt lite i paddocken och trränat.
Jag behövde inte träna för Noi lydde inte mig ett dugg. Han gjorde bara som de andra. Jag kunde göra vilka tecken som helst. Gjorde inte de andra hästarna det så sket han stort i vad jag ville, haha.
I och för sig skönt för då behövde jag inte bry mig om ifall jag kunde eller inte.
Vi var väldans nöjda efteråt.
 
Övrigt allmäntillstånd så drog jag ut min visdomstand i fredags. Hon drog och hade sig i tjugo minuter.
Sen gick jag ju runt tre timmar och trodde min ena ansiktshalva var dubbelt så stor som den andra. När bedövningen släppte försvann ju det men sen dess har jag ont så in i ***!!! Ipren hjälper men jag hatar att knapra värkisar. Har dock inte haft något val. Både i fredagskväll & igårkväll gav jag upp till slut och satte i mig ett par styckna.
Idag vaknade jag med fortsatt ont såklart men dessutom ont i halsen också. IGEN! Sluta nu... Min träning går i botten innan det ens blivit sommar (då den alltid går i botten). Dessutom har hinner jag inte vara sjuk från jobb och denna veckan är ju kort också och man vill ju inte utnyttja ledigheten till att ligga i soffan och snörvla när det är såhär fint väder! Så go away!
 

Vårruset 2013

Vårruset avklarat i år igen. Sol fast kallt. Men skönt :)


Damn you vitt bröd!

När ens värde är samma som temperaturen i solen är det inte bra.
Kanske på vintern. Inte på våren.
Jaja, lite skylla mig själv. Kunden bjöd på vitt bröd till frukost. Jag åt bara en liten halva så trodde inte det skulle sticka iväg sååå mycket men väntade mig lite förhöjt värde.
Nu har jag tryckt i mig massa insulin, ätit tidig lunch och ska promenera ner till jobb så då ska det väl vara bra igen om nån timme förhoppningsvis.


Äta ute-premiär

Hej!
Igår var väldans trevligt! Grillspett, potatissallad. Och världens godaste cheesecake på det. Den var supergod! Vit choklad med blåbär på toppen, mums!
Idag har varit slappdag. Vi har cyklat en del ärende runt stan. Kom upp i 1,7 mil totalt. Ändå mycket för bara några ärenden!
Att jag har koll på det är för att Mattias är med i en tävling "Trelleborg trampar & ler" med jobb så han har räknare på racern :)
Jag fick en timmes läsning i solen på balkongen och sen blev det grillning och ätning UTOMHUS i kolonin. Med fleese och filt och sitta i lä var det döhärligt! Mat smakar ju alltid bäst utomhus! Våren är här! :D
Nu är det soffläge och bara två dagars jobb kvar till helgen, amazing! :)

RSS 2.0