London Baby (hosthostsnörvel)

Imorgon är det dags för weekend i London med Emsan, jeej!
Jag har blivit lite bättre turligt nog och tack vare att jag inte gjort ett dugg på hela veckan, förutom jobbat såklart, men alla planer jag hade blev inställda. Trist.

Det har blivit mycket te och idag har jag köpt en nytt som ska testas medan vi ser på Rosa Bandet-galan.


Snörvel

Jaha, så sitter man här förkyld igen. Irriterande för att:
1. Jag hade precis kommit in i att tycka träning är kul igen och var laddad inför passet ikväll.
2. Jag ska till London på torsdag.

Så man får ju var tacksam att det bröt ut pang på utan förvarning så jag förhoppningsvis inte är helkass tills resan.

Man får hålla lite extra koll på sockret vid förkylning för slår febern till så hoppar sockervärdena iväg.


Morgonpromenad

Så, nu har jag haft en kort men skön morgontur i skogen här i Höör. -7grader och strålande sol. Superskönt!
Sovit superkass inatt. Eftersom jag vaknat på gränsen till lågt hela veckan (gårdagens höga var antagligen för att jag blivit låg under natten, då jag vaknat på typ 5 vid halv sju och igår sov till åtta) så ville jag ju inte riskera nått inatt eftersom jag sov ensam så jag ställde klockan tidigare och mätte mig och åt ett mariekex. Det funkade ju bra men kändes som jag låg halvvaken hela natten och trodde klockan var mätardags. Nu ska vi ner och fortsätta teambuilda tills i eftermiddag då bussen går hemåt!


Letaletaleta

Det var ju fasiken! Jag har vänt upp & ner på hela lägenheten inför min packning till helgens musikkårsmys men är av med ett par kängor, alla vantar och min lilla resehårborste! Hur kan saker försvinna på 50kvm??
Vinterkläderna är nerdragna från vinden och där har jag också letat efter mina saknade kläder men icke! (Dessutom får man ångest över oredan där uppe och går ner igen). Har väl kastat dem av nån anledning jag inte minns men nu behöver jag dem.. Typiskt!

Igår var jag med Cajsa & Fanny ute och åt och snackade skit. Väldigt trevligt!

Idag vaknade jag på värde 13 trots ingen dessert igår. Inte alls trevligt!

Artikeln i tidningen om den berusade mannen som försökte köra ifrån polisen på en segway muntrade upp mig. Varför hade han en segway stående utanför nattklubben. Det är ju jättekul. Segways rent allmänt är ofta kul.

Jaja, nu blir jag hämtad. Utan kängor (det är frost ute, brr!) vantar & borste.

Ha en skön helg!


Ljusstöpning

Detta har jag pysslat med ikväll på Hallongården tillsammans med mor. Det blev 12 st förvånansvärt fina ljus för min del. Man tror aldrig det ska bli till ljus när man står där och doppar tråden men efter närmre 50 dopp så!!


Finn ett fel

Det går inte för alla tre är samma, hihi.
Antagligen bara en diabetiker som tycker det är skoj men när jag tog tredje värdet och all TRE var samma fnissade jag lite :)
Nu vill jag inte mäta mig mer idag för oddsen att det blir en till likadan är nog liten! :)


Seeega måndag

Usch, så fort helgen gick!! Lördagen blev sen vilket fick till följd att det inte blev mycket med söndagen..

Jag är nöjd med förra veckans träning, om man räknar rundan i skogen (och det gör man för den var snabb) så blev det mitt mål tre gånger!!
Idag har jag varit på fuktionella passet igen och jeeej, jag börjar få tillbaks min styrka!
Det har gått från förra veckans "Mattias snälla kör ner om sjukan och hämta en rullstol åt mig" till "Nobelpriset till den som uppfann ledstången i trappen". Så himla kul när man märker att det framåt!

Mina sockervärden suger! Enda dagen jag startade bra var i söndags, efter en utekväll, trodde man inte.. Idag började jag på 12 och sen har det bara hållt sig runt 10 vad jag än pumpat i mig för insulin. Himla skit! Hoppas imorgon äntligen kan fungera! Fast vissa dagar orkar man knappt bli arg på det. Idag är en sån dag så jag är mest likgiltigt störd :)


Lördagkväll

Mellis kl 18 känns ju fel men vi ska iväg in till Malmö & Fagans och återuppleva Dublin-minnen så det blir inte middag förrän vid nio-snåret. Så länge står man sig inte! Därför blir det stekt äpple med kanel & kardemumma och kesella vanilj. Gott! Det finns så mycket gott man kan göra med äpplen! En av de bra sakerna med hösten :)

Mitt blodsocker spelar mig spratt idag! Förstår mig inte alls på det. Levemirsprutan gjorde en sån där dum sak igårkväll igen och det gick inte att trycka ut insulinet. Vis sen sist det hände så bytte jag nål men vet inte hur mycket av det som trycktes fram med första nålen som faktiskt gick in i mig så det kan väl ha med det att göra. Skumt bara att jag även haft låga värden idag i så fall, det är det sprattiga i det hela!


Bokskogen

Nu sitter jag och väntar på att våra korvar ska bli grillade. Engångsgrillar är inte ofta snabba...
Det har blivit 7km i bokskogen idag. Med runt 17grader på termometern var man ju tvungen att ta sig ut :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3119028/images/2012/pic_50828d5be087c32285ccc84d.jpg" class="image">


Vardagslyx

Idag har det känts lite lyxigt, då det blev fika i stan mitt på eftermiddagen. Inte ofta det händer när man har ett 8-17 jobb, men idag körde jag hem efter mitt kundbesök och kompade ett par timmar. I vanliga fall brukar jag ju träna då men mina lår är verkligen fortfarande inte samarbetsvilliga efter måndagens pass så det fick vara och istället blev det gofika med Emsan :)
Har legat dåligt nu ett par dagar i värde och idag slängde jag min långtidsspruta och tog en ny ur kylen. Den gick egentligen inte ut förräns fredag men den verkade ju ha gått ner i funktionalitet redan nu...om det nu beror på det! Det återstår att se.
Fick dock ner värdet rejält av promenad efter middagen. 2.5 långt från hemma och man blir så seg i benen av så låga värden!! Menmen, det fick bli druvsocker och en kvarts spatserande istället och sen gick det att spurta igen :)


Ajajaj

Jag tog mig till träningspasset efter jobb men det var med nöd & näppe jag tog mig hem ska jag säga! Hade där inte varit folk efter mig i trappen på väg ner från gymet hade jag segnat ner på ett trappsteg för mina lår arbetade inte med mig.
Som tur var blåste det inte idag för hade jag haft motvind hade jag ta mig sjutton fått åla hem och det hade varit så himla jobbigt med träningsväskan på ryggen och jobbväskan mellan tänderna!

När jag har tränat i gymet innan i veckorna har jag ju bara kört rygg (för den har jag problem med) och armar & mage (för de musklerna ser fina ut). Ben liksom - jag går ju. Där måste finnas muskler..
Haha, wake up and smell the reality! Detta kommer bli träningsvärk delux. En sån där man får ta stöd i toasitsen för att kunna sätta sig ner utan att tappa styrslen halvvägs och dunsa ner.

Det är ändå skönt - jag ska dit igen nästa måndag :)


Höstmys!

Världens höstväder idag. Konstant regn! Så det blev soffan mestadels och det var väldigt skönt! :D


Bröllop

Ojoj, halva dan hann gå innan vi kom upp ur sängen... Bröllop igår, det blir ju liksom 12 timmar man är igång mellan 15-02 så vi är trötta!!

Men det var jättefint alltihop & supertrevligt! Jag hamnade vid tyska bordet med alla brudgummens vänner. Jag tar det som en komplimang till min internationella sida :)

Blir alltid mycket insulinsprutande på såna långfester. Väntade mig att ligga högt när vi kom hem men hade väl dansat bort det för låg bara på 5.4. Det blev fel för i och med alkoholen vill man inte ligga så lågt och riskera känning under natten men samtidigt pga tårta och sådär så höjs jag under natten så ja, vaknade på 13 så uppenbarligen hade jag INTE behövt äta två digestive mitt i natten menmen...


Freitag

Fredag, fredag IGEN!
Faktiskt ensam hemma en fredag till. Två på raken är inte vanligt! Men jag har det skönt i soffan. Ett par glas rött, 1/2 Ben & Jerry kvar sen förra fredagen och TV. Just nu i och för sig superkass film men snart är det Världens barn gala & X-factor så det ska jag zappa mellan :)

PS.
Jag kom iväg till gymet idag! Heja mig! :)


Vad hände där?

Alltså, folk säger att det finns ALLTID en förklaring till varför sockervärdena är konstiga. Jag säger NEJ, nejnejnej!

Igår åt jag chokladfondant (mumsmums) och väntade mig sunkigt värde i morse för så blir det ju i 90% av fallen men nej, det var tipptopp på 5.
Jag insulinierade (nytt ord) mig då som vanligt och var go & glad. Döm då om min förvåning när jag mätte värde på 14.2 efteråt, oförklarligt. Point made!

Nu ska jag ut och gå i fina vädret innan jag returnerar mig själv till jobb.


Låååång dag

Jaha, min plan för idag var kompa ut ett par timmar efter kundbesöket och träna. Min dag blev en 10h arbetsdag, suck!
Tur jag har en snäll kund som bjöd mig på mackor till lunch eftersom jag satt ute på landet utan lunchlåda. Det är som mössen i Askungen säger: det är bara jobb, jobb & jobb :)
Det där med att träna tre gånger i veckan går åt skogen, när sjutton ska man hinna liksom?!
Om jag ens ska hinna EN gång denna veckan blir det fredag. Jag ska verkligen försöka det, men ärligt talat hur sugen är man på det efter jobb en fredag?!


Utbildning

Jag gillar att vara på utbildning! Det är alltid så goda fikor & lunch och det braiga är att det inte bara är onyttigheter till mellis utan goda nyttigheter också. Idag är jag på löneutbildning på Hilton i Malmö och detta bland annat kunde man välja på till förmiddagen, mumsigt!


Dubbeldejt

Fredagsmys idag betyder kvalitetstid med mig själv och mina dejter Ben&Jerry. Usch, fy & oj vad mätt jag är nu! Men jag hade spanat in den nya smaken i flera månader för att testa vid ett bra tillfälle och det är alltid ett bra sällskap i TV-soffan :)
Dobidoo/X-factor nu och sen till Sturup för att hämta hem min saknade sambo.

Veckorna springer iväg. Helgdags igen, en ganska lugn sådan.
Ska vara serveringspersonal imorgon på oktoberfest och söndag blir det lite planering inför Londonweekenden med Emsan och det är väl det mesta denna helgen bjuder på förutom det vanliga fixet.


Regn & rusk

Sitter och tittar på film (Hunger Games, inte jättebra. Böckerna däremot gillar jag skarpt). Är gräsänka fram till fredag och eftersom träningen blev inställd, jag har huvudvärk och det spöregnar (in på balkongen, hur trött är jag på det?!) så kändes film som ett bra val :)

Insåg nu ikväll att jag nog ställer liiiite höga krav på mig själv när mäter mig efter maten och blir missnöjd av ett värde på 11.5 när jag legat runt 5.5 före alla måltider hela dan. Alltså totalt sett en bra dag! Give myself a break liksom! :)


Fin kväll

Det blev ändå en halvtimme gym idag, jeej!! Fast utan rygg-övningarna.

Nu är det så fint väder så nu tror jag att det blir en promenad innan jag ska på styrelsemöte.

Denna efterrätten hade vi i söndags.
Jag tyckte den var god men kan nog hålla med Mattias om att man hade velat ha något till, typ kesella, grädde eller nåt.
Det var bara valnötter, mörk choklad & apelsin. Nyttigt! :)


Lika långa!

Mina ben är numera lika långa!
Jag var på fysioterapi idag som jag blev rekommenderad för ett par veckor sen eftersom jag var sned hela jag och pga det då antagligen haft så mycket problem med ryggont & huvudvärk.

Jag har blivit vickad & krickad från sittben till höftkulor & knackad i revbenen och tro det eller ej så är mina ben nu lika långa!!

Höger har alltid varit längre då den höftkulan satt längre upp.

Nu återstår bara att se om det blir bättre med allt det andra pga detta, hoppas!!

Dock känner jag redan nu att träningen imorgon & ev övermorgon lär bli inställd för det känns att man blivit knakad med :/


RSS 2.0