Champions of Rock

Igår var vi på Queen-show med Peter Johansson på Arenan i Malmö. Så coolt det var!
Han var så himla bra och även resten av folket förstås! Bra show med fullsatt Arena. 

Min pump larmade för lite insulin mitt i och det hördes ju inte men det syntes att den började lysa genom klänningen så min svägerska sa: vilket partytrick! De med lysande mobiler kan slänga sig i väggen, haha!!



Innan träning

Jag köpte en sådan här kopp

Sjutton vad bra det är att ha med sig.

De dagar jag tränar direkt efter jobb är det perfekt att äta lite sånt här på eftermiddagen. 

Jag köper de sockerfria kvargen som nu finns i massa smaker!! Sist hade jag nötchoklad. Jag tycker dock de har för söt smak att äta bara så jag blandar med turkisk youghurt eller keso så blir det bra tycker jag och sen lite mandelsmör till och olika mandlar, nötter och bär på toppen. 

Thaimassage och familjemiddag

Igår var jag på Thaimassage för min rygg. Jag tror det är jättebra men det händer konstiga saker när man ligger där på bordet.
Hon drog mig i håret. Jättemycket! Jag är nu inte det minsta ömhårad men OM jag varit så AJ.
Jag förstod sen att det är för blodcirkulationens skull. 
Undra om det också är därför hon viker ihop Mattias öron till en calzone och knäpper två gånger på den...?

Igår skulle vi varit på kalas till min gudmor men de blev sjuka så jag körde och hämtade den förberedda maten, som nu annars fick kastas, och gjorde klart hemma hos oss också blev det familjemiddag istället. Trevligt med spontanitet :)



Trött morgon

Det blev nattvaka på andra hållet. Tog i med för mycket insulin då jag inte hade riktigt koll på hur många enheter jag behöver med spruta (det är annorlunda mot pumpen) så jag blev låååg.
En timme efter jag hade tagit med sprutan hittad jag en anteckning om vad jag BORDE tagit. Lönt då, smarting där....

Så det blev hålla mig vaken till midnatt, då jag fick äta, ställa klockan på en timme senare, då jag fick äta och ställa klockan på två timmar senar, då det var okej igen. 
Vaknade ändå lågt. 

Så, det måste ha varit bara spelningen som höjde mig till de enorma höjderna. Jag förstår inte varför??? Man GÖR ju ingenting direkt. Bara blåser lite...


Det som var skönt med att ligga vaken är att ryggen inte gör ont i liggande ställning så det var väldigt skönt att vara vaken och smärtfri!

Inget bra avslut på dagen.

Blärk, jag sitter här mer ett sockervärde på 20 och ketoner. Fattar ingenting. Den där himla spelningen gör alltid att jag höjs. Trots att jag höjer basalen på pumpen med 20% så landar jag alltid på monstervärden. Idag märkte jag det i pausen, eftersom jag var torr som fnöske i näbben, och tog insulin. När jag kom hem låg jag ÄNNU högre. Fick ta fram mina gamla sprutor och höfta till med en dos för att se om det hjälper. Så en god natts sömn kan jag fetglömma. Det får bli nattvakt a la diabetes med stick i fingrar för både blodsocker och ketoner. Och kanske mer sprutstick i magen. Eventuellt testa byta pumpnålen, men den satte jag i morse och låg fint fram till ikväll så tror inte det är pumpen som är problemet. 

Såhär högt brukar jag faktiskt inte hamna men har en liten aning om det kan bero på min rygg. Jag misstänker att jag fått en muskelinflammation då den värker så jag snart inte står ut längre. 
Innan spelningen tog jag på Voltaren Gel. Så kanske om det kan vara något av det, inflammationen eller gelen. 

Så alltså är jag less nu. Sitter ensam i mörkret, trött, torr i munnen, ont i ryggen och allmänt lack. För det mesta tycker jag att diabetes sköter sig rätt bra och vi kommer ändå hyfsat bra överens men sådana här dagar är det tröstlöst litegrann. 



Boule, alla hjärtans och höga sockervärden

Blärk, vaknade på 15 i morse (utan nån anledning jag förstår) och mådde sump. 
Nu sitter jag på bussen till Malmö för brunch med en gammal lumparkompis och hoppas jag mår bättre snart. 

Denna helgen har varit kul. I fredags spelade vi boule på Boulebaren och sedan åt vi på ett ställe som hette La Trattoria och som verkligen var mysigt. En riktigt liten italiensk kvarterskrog med jättegod mat!

Igår var vi en runda på emporia. Jag hade vunnit en valfri vårjacka från ONLY på en tävling jag var med på förra helgen då vi var där som skulle hämtas senast igår. Jag hittade en fin så det var ett klipp :)

Vi firade också lite Alla Hjärtans Dag med god mat och mys



Tacofredag

Mina sockervärden gillar inte tacos men man kan ju inte låta bli att äta det lite då och då så det är bara att göra det bästa av det. Och det är dels att ha fullkornsbröden och dels - ny upptäckt - köpa den organiska tacokryddan. 

På innehållsförteckningar står ju det som det finns mest av först och vet ni vad som står först på tacokrydda?

Druvsocker. 

Men på den organiska står det mycket längre bak så den är bättre för värdena. 
Och jag tror det funkade för det så bra ut nu i alla fall :)



Bättre dag

Idag var en smidigare dag får jag lov att säga :)

Främst kanske för jag är nöjd med min träning. Mycket vikter, bra teknik och lite beröm som grädde på moset. 



Dagens..

Uttrycket för dagen är ungefär såhär:


Man tror folk är dumma men det är dom inte. De är dummare. 



Typical monday. Nu behöver jag kaffe. 

Modernare pump

Insåg att den pumpen jag fickvar den nyare versionen. Åtminstone en smart förändring har jag hittat. 

När jag ska äta trycker jag in antal kolhydrater middagen innehåller och då föreslår pumpen (utifrån mina inställningar på insulinkvoter) hur många enheter jag ska ta. 

På den gamla pumpen var jag då tvungen att knappa mig upp till den mängden men nu behöver jag bara trycka en gång så kommer föreslagen dos fram automatiskt. Mycket praktiskt må jag säga!

För närvarande har jag kasst sockervärde. Brunch på Casino Cosmopol idag. Den var god. Efterrättsbuffen var god. Tyckte inte jag tog särkilt mycket av den men tydligen tillräckligt för att inte kunna dosera ordentligt till den. 

Igår såg vi för övrigt en tråkig film. Vi har sett rätt många filmer i januari. Några bra (White house down och Bad neighbours) och några fler dåliga. 
Igår satt vi i 2h 13min och väntade på att Rusell Crowe skulle frita sin fruga från fängelset. Helt menlös historia. Hon hade inte begått brottet - varför handlar då inte filmen om att hitta vem som verkligen gjort det? 
Nu planerade Rusell en fritagningsplan i två timmar istället. Blev rånad, nerslagen etc. Och sen gick fritagningen på den sista kvarten. 
Hon blev aldrig rentvådd. De får gömma sig resten av livet. Deprimerande. 

RSS 2.0