Dagen D...

...som i dextrosol! Tagit i tre omgångar idag. En låg-dag alltså. Från början till slut. Dagen har gått i ett. Jobb-promenad-husvisning-middag- konsert-flygplatsupphämtning. Sista veckan med kontoret stängt så får utnyttja flex-möjligheterna till max innan de försvinner. Tur det annars hade promenaden ute hunnits med idag :)


Hallon & OS

Jaha, helgen slut igen! Det blev inget oväder i lördags så det blev grillning istället! På dagen körde vi till Hallongården och åt lunch/fika. Idag däremot var det regn så det blev en timmes promenix och i övrigt bara OS. Men det är ju skoj det med! Sockret har inte varit så himla bra i helgen så hoppas det skärper till sig. Det tenderar att sticka iväg varje kväll och det är så himla trist! Nu är det ny vecka och det händer massa skoj i den så den går nog fort!


Nanananana Batman!!

Den såg vi igår, jättebra!!! Kändes INTE som 3h... Nu är morgonpromenaden gjord (behövs när man kommer hem med 17.8??? i sockervärde... Vilket ju gör att man vaknar högt trots insulin före läggning. Himla popcorn flippade till det.) Frukosten äten & melodikrysset löst. Vad ska man göra nu? Efter en veckas sommarvärme och sol är lördagen jättevarm men mulen och varnar för klass 1 åska i eftermiddag så en utflykt är inte att satsa på. Typiskt! Lär väl bli en del OS förstås! :) Ha en skön dag!!


Mat-tjuv

Åååh, Mattias äter upp allt mitt sockerfritt. Började med karamellerna och nu fortsätter det med min nyhittade sockerfria yougurt (god, finns i två smaker, wiihoo!) Jaja, alltså köpa två uppsättningar av allt i framtiden... Sååå varmt idag. Replokalen var olidlig. Det vet man när man får lossa sig själv från stolen innan man kan resa sig. Mycket klibbigt! Hoppas det håller sig till helgen när man kan använda sig av det!! Förresten verkar mitt socker stiga av att spela instrument. Hur kan det annars vara 5e högre efter repet på 3h?! Korkat! Korkade sockervärde!


Morgonpromenad

För en gångs skull var det inte bara störigt att vakna på ett högre värde för min plan var ut och promenera före jobb och nu kunde jag ju gå FÖRE frukost oh slippa tänka på minskad insulindos och vänta en timme och allt sånt. Skönt var det! Halv sju, jag var ganska ensam! Sen blev det halvdag jobb-halvdag sol. Kvällen avslutades med hämtemat på filt i trädgården (orka laga mat i 28grader?!) och vin/öl på torgets uteservering i solen. Jo, detta kan man vänja sig vid :)


Solsolsol!!!

Vilken härlig dag!! Kompade ut och cyklade hem till mina föräldrars trädgård och solade flera timmar. Sjukt skönt eftersom det fläktade också så det var helt behagligt att ligga där! Miss dock att jag inte tagit mellis med mig. Inser först nu hur mycket mellanmålssaker jag har hemma när jag var i ett icke-diabetes hem. Fick till följd att jag åt lite av varje småsaker, vilket resulterade i ett lite sämre värde. Det berodde i och för sig på att jag även tagit fel dos till lunchen och blev låg också...wellwell... Kvällen har spenderats med fina Fanny. Middag i solen (typ 27 grader, svettigt deluxe!) och sen kaffe och snickesnack fram tills stängning. Himla trevligt! Och så härligt att kunna sitta ute i shorts till kl 22!! :D


Stabil vecka

Kolla in kurvan. Typ helt rak! Den rosa är alltså medelsockervärde per dag. Hur nöjd är jag då?!?! :D Stor skillnad mot förra veckornas berg-&-dalbanor... Idag fyller Mattias år. Jag har sjungit mitt i natten, gett presenter i ottan och bjudit på glass på "Lillstugan som brann ner" s nya kompis pyttestugan på kvällen. Första jobbveckan gick fort. Mycket att göra då allt legat och väntat i två veckor. Ändå känns det fortfarande lite som semester. Kontoret är officiellt stängt så där är inte så många kunder och vi är bara två som jobbar och kan kompa lite som vi vill. Härligt!! Denna veckan verkar också bjuda på lite sommar! Det var fint idag och igår och enligt SMHI fram tills fredag så det är utomhusmiddagar planerade för fullt!


Los party del diabeticos

Ikväll är det grillfest på G så jag har varit på systemet och köpt light-cider & öl. Så slipper sockervärdena vara helt för mycket i taket. Xide bright är gjord med sötningsmedel och alltså jättebra. Astrakan är bara med mindre socker men kolla skillnaden: Den, som då är torr, har 19g socker/l En halvtorr har ca 40g Och en vanlig har mellan 70-90g Alltså megastor skillnad!! Jag har inte druckit cider alls sen jag fick diabetes för det känns ju väldigt onödigt med all den sockern men detta är ju bra alternativ. Börjar blir måttligt trött på rödvin hela tiden :) Ölen bright brew har bara 1/3 så mkt kolh som vanlig öl men vanlig öl är ju ändå inte lika dålig för värdena som cider så den är mest för test :) Jag kom iväg till gymmet idag men var kass i mina förberedelser och låg helt för lågt och fick inte upp det heller så fick bara köra en halvtimme styrka, som inte påverkar så mycket. Konditionen får vara till en annan dag...


Karamell

Titta vad jag hittade på Vårdapoteket, alltså sjukhusets apotek: Diabeteskarameller. Och då menar jag på RIKTIGT! Inte "sockerfritt" med sockeralkoholer i som ÄNDÅ höjer blodsockret. Vad är meningen med dem liksom?! Alltid när man ser sockerfritt godis blir man less för där står maltitol som sweetener men dessa är på riktigt och fanns dessutom i fruktsmak med samt som vingummi. Nu är jag egentligen inte sån sweet-tooth att jag behöver dem för det lilla godis jag ändå äter tar jag insulin till och äter det jag tycker är gott. Ska det va så ska det va! Men jag var ändå tvungen att köpa och testa för man blir ändå glad att det finns :) och de var goda! Jag har skullat träna hela veckan men huvudvärk i två dagar och när det väl gick över i eftermiddags fick jag jobba över och hann inte. Nu är lördag mitt mål! Dock har solen tittat fram nu så det blir prommis och en kaffe på det med Emsan!


Mellis

Idag blev det keso & persika till mellis. Fick tips om att Lindahl keso är mycket godare än vanliga, vad det nu är..arla? Skånemejerier? I alla fall, det var den! Mycket krämigare och inte så smulig liksom, yammie! :)


Godis

Kom precis hem efter en powerwalk. Jisses vad det sänker sockret! Ändå gick jag bara typ trekvart. Hade ett stopp hos mina föräldrar där jag krängde lite godis eftersom jag kände mig låg. Jag MÅSTE sluta äta godis när jag är låg. Det är ju jätteonyttigt!! Men jag tänker alltid att jag ska "passa på" när jag kan utan att fundera på doser och sådär. Man får lite av ett annat mat-tänk när man har diabetes :)

Helsingborg

Jaha, lillstugan i Beddinge med världens bästa glass à la igår brann upp i natt, sjukt! Varför kan inte folk låta andra människors saker vara?!?! Idag har jag och mor varit i Helsingborg & Helsingör. Det blev smörrebröd & öl till lunch och med hem följde en jätteillaluktande och skitdyr ost. Glass blev det på Hbgs glassfabrik. Sockerfri sorbet, sötad med sorbitol så ändå strunt samma, men supergod!


Utflyktsdag

Hmm, idag var det halvväder igen. Nu lagom till kvällen blev det fint så det blir en skön promenad efter middagen men innan idag var det regn & moln så vi körde till Johannamuseet i Skurup. Ganska kul med massa gamla leksaker & bilar mm. Därefter körde vi till Ystad och åt lunch och gick runt lite och på vägen hem blev det glass i Beddinge. Ska man bara äta en glass per sommar ska man äta den där. De har Otto-glass och den är så himla god plus att det är helt annorlunda smaker mot andra ställen och kulorna är superstora!! Den var värd ett extra stick! Fast jag börjar blir himla trött på alla dessa stick, suck! Har börjat fundera lite på pump ändå fast det är det att jag tycker det verkar jobbigt att liksom ha den på sig hela tiden. Men ska man pröva ska man ju göra det i år innan den går ur förmånsgrejen på sjukhuset så man får betala multum för den! Mås-attackerna continues! Det är superobehagligt! De störtdyker mot en både när man sticker ut huvudet från balkongen och när man går på gatan. Jag vågar knappt gå ut utan att gå genom hela källaren och gå ut på nästa gata istället...usch!


Årets sista?

Mumsmums :) Bra diabetesefterrätt!!


Godmorgon

Fast jag blir inte glad när jag vaknar på med sockervärde 15, suck!! Idag regnar det så det blir en tur med lite ärenden till Malmö. Gårdagen bjöd på grillbuffe och därefter allsång på Skansen på TV. Det är i alla fall sommar det :) Man får ju göra sitt bästa i detta "sommarväder"...


Hven

Dagen har spenderats på Hven på tandemcykel med ett par till. Trevligt var det och vädret var helt OK med solglimtar ibland. Började dagen med ny frukost :) Fil med rivet äpple, russin & nötter. Smaskens! I övrigt var morgonen, innan vi kom iväg, kaotisk med en måsattack deluxe. Först försökte den fulingen attackera mig, jag hörde vinddraget efter hans flax så nära han var där jag hade huvudet utstucket från balkongen! Jag drog igen balkongfönstret lite i ren reflex när jag hoppade in och TUR DET för när han bara kommit en meter bort vänder han, flyger tillbaks, lika nära igen, och SKITER ner hela fönstret! Vi snackar monsterstor! Albatross! OCH den decimetern som fortfarande var öppen fick också sitt vilket betydde fågelskit på golv, innervägg, ljuslykta, ALLT!! Måttligt roande åtta på morgonen och sjukt äckligt!! Vi som brukar ha balkongen fullt öppen lär tänka två gånger innan vi har det igen. Helt plötsligt har man hela familjen Måås på kafferep här inne! Jag visste att jag ogillar fåglar av en anledning! :)


Helg

Man blir helt förvirrad på dagarna när det är semester men idag har det ju faktiskt varit lördag. En väldigt lugn sådan eftersom det regnat hela dagen. Vi var i alla fall ute och gick en ordentlig runda i regnkläder. Det är underskattat för det var faktiskt väldigt skönt! Kvällen blev tacos, sällskapsspel & film. Två filmer till och med och den ena tyckte i alla fall jag var bra, "Kings speech". Lyxade även till det med lite naturgodis. De där youghurtöverdragna är inte så nyttiga som namnet kan få en att tro men väldigt goda :)


Mellbystrand

Så, då var semestervecka 1 snart slut. Vi har varit i ett par kompisars stuga i Mellbystrand ett par nätter. I tisdags var det superfint väder så det blev solning på hög nivå så man får liiite färg i alla fall denna sommaren och igår blev det Liseberg och där är ju alltid fantastiskt bra :)
Vi valde exakt rätt dagar för idag när vi körde hem var det mulet & regn igen...

Nu har vi precis varit på Maxi och jag hittade en kräm som är gjord på sötningsmedel, jeeej, ett mellanmål jag INTE hunnit blir supertrött på än!! Den var god!

Nu får vi se vad helgen har att bjuda på. Den startar i alla fall med kubb & grillning ikväll!

Semester!!

Helt okej :)

RSS 2.0