Så ska det låta

Bästa ever idag! Jag blev ju så uppspelt så jag inte märkte att adventsljusstaken började brinna!
Note to self: första adventsljuset är avsevärt mycket kortare än det fjärde. Chansa inte!

Andra note to self: håll koll på när insulinet går ut!
Mina toppar efter julafton kan ju ha att göra med att insulinet gick ut på juldan och jag, som är fri och inte kollar almanackan så ofta, missade det fram tills i morse. Stupid!


Fjällbackamorden

Jag såg litegrann av serien Fjällbackamorden i veckan och sen hade vi lite kul åt det i Bolla Diabetestankar-gruppen.
Antagligen ingen annan än personer med diabetes som reagerade men vi är rätt många så hallå, vad hände med research inför TV?
Mördaren försöker mörda en kvinna som är diabetiker (och lyckas nästan) genom att ge henne MASSA insulin med hennes egen spruta och det ska då se ut som att hon själv råkat överdosera och hamnat i koma och dött. Visst, det kan hända så bra plan, men 1.) Du tuppar inte av på 3 sek som hon gjorde. Insulinet har ju inte ens börjar verka då och 2.) Du kan omöjligt sticka en insulinspruta genom en skjorta och en väst. Min nål är 4mm.

Igår var jag och mor på Emporia. Skandinaviens största köpcenter. Det var...stort. Jag håller mig nog till Trelleborg i fortsättningen också :)


Müsli

Häromveckan gjorde jag müsli. Supergod! Gav bort en burk i julklapp och behöll en själv. Den är snart slut så det ska göras mer av den.
Hur lätt som helst är det så det kan jag rekommendera. Och man kan använda i princip vad som helst för nötter, torkad frukt & frön man vill.

Jag hade i till exempel para-, pekan-, val- & hasselnötter. Sesamfrön, linfrön, solroskärnor & sötmandel. Tranbär. Massa olika val! Mums :)


Diabeteskaos

Sådär då var årets diabeteskaos, även kallat julen, över. Kan inte säga att jag är särskilt nöjd med mina värden överhuvudtaget...
Inte ett enda värde under 12 på julafton och jag tryckte ändå i mig dubbelt så mycket insulin som vanligt och åt väldigt sparsamt med kolhydrater från julbordet tyckte jag.
Men igår var ju största missen. Åt en pizza och sen iväg på förfest. Jag brukar inte ha några problem med att få till värdena vid pizza men efter ett tag på festen mätte jag 24!!! Whaaaat?!?! Jahaja, jag tryckte i mig insulin motsvarande en dubbel middagsdos och tänkte that'll do the trick men nix! Hände inte ett dugg och mätte 22 före utgång så jag tog till en lika stor dos igen och då sjönk det men såklart för mycket och sen fick jag inte UPP det igen. Trots dextrosol & kexchoklad och annat låg jag stadigt runt 4. Det är inte ett bra värde när man ska lägga sig med alkohol i kroppen så klockan har ringt varannan timme för mätning och sockertillförsel inatt. Vilket då har gett mig en förbaskad huvudvärk idag (nej, det beror inte på vinet :)) och gjort att jag inte lämnat soffan på hela dagen.
Och fortfarande förstår jag inte vad som hände när jag inte sjönk alls av första dosen insulin... Diabetes är meck!


God Jul :)


Dan före dan

Oj, vad snön yr runt här! Det snöar väldigt sällan fint i Trelleborg..mest både upp&nerifrån och från alla kanter också för den delen..

Inatt hade jag lite av ett chockuppvaknande. Jag hade nog bara sovit en halvtimme eller så när jag klockan halv ett vaknade av att våran kyrka (en sån med ljus i som man kan skruva upp så den spelar en låt) började spela. Vi har inte haft den igång sen vi satte upp den för 2-3 veckor sen och den spelade inte bara en liten snutt sådär så man kan tänka sig att den bara fått tillfälligt fnatt. Nädå, den spelade en hel vers Stilla Natt medan jag låg och stirrade på den! Läskig sak.

Nyhet på Aftonbladet igår - Peter Jihde har fått diabetes typ 1. Jag tycker man hör så många som får den diagnosen nu fast det är väl antagligen bara för man tänker på det mer när man själv har det.
Vissa kommentarer på den nyheten är irriterande "han är ju fit, okej han äter kolhydrater men ändå att få diabetes i så unga år".
Finn tre fel!

Nu är det snart dags för Lille Jul-firande!
Glöm inte pussas under misteln :)


Julgran

Jaha, då blev man med julgran i år igen då...det var inte meningen men jag blev sugen och såg att de hade pyttesmå bara ett kvarter bort så jag bar hem en sådan. Det är ju supermysigt med gran dock jobbigt i liten lägenhet men denna var så pyttig så jag behövde knappt möblera om alls :)
Mattias kommer få en granchock när han kommer hem inatt, hihi.


Apoteket

Ojoj, det var inte bara jag som hade tanken att fixa alla medikamenter före juldagarna. Nu kan jag hela vårdapotekets sortiment efter att ha gått runt där och studerat hyllorna medan jag väntade på min tur :)

Övrigt så fick vi ställa in julmyset igår pga förkylning som slagit klorna i mig igen, himla trist. Men då fick vi sett Hjälte-galan istället och den gillar jag. Fantastiska människor!!

Idag är jag omslagsflicka på Trelleborgs Allehandas B-del, Trelleborgare till tusen! (Undrar om man bott här för länge då)


Nya metoder

Nu har jag fått nya stickmetoder för insulinsprutan. Jag trodde det skulle vara jätteläskigt men det var det inte alls.

Jag har fått "kuddar" på magen efter insulinsprutorna (inte så fint, i profil putar det liksom ut lite runt naveln:)) och då jag är så smal så har jag liksom inte så stor bredd på magen där jag får grepp om något underhudsfett och kan ta sprutor i men då sa min sköterska till mig att eftersom jag bara har 4mm-nålar så kan jag sticka dem rakt in. Och jag kände bara LÄSKIGT!

Men jag gjorde det direkt ändå, lika bra att vänja sig, och det var inte alls läskigare och nu kan jag sticka på MASSA fler ställen :)

Problemet är bara var man ska göra av andra handen. Den liksom bara hänger där medan man sitter och räknar till 20 (eller till 60 jättefort och hoppa över vissa siffror) medan insulinet går in = i-landsproblem :)

Ett nöje...

...är jag att ha som patient. Bra start på dagen att få höra det från min fina diabetessköterska. Jag gillar att gå dit massor! Synd att det bara är en gång i halvåret...

Det är intressant också att se mätvärdena på datorn med olika färger för högt/lågt och medelvärden etc.

Jag hade 76% av värdena inom målområdet som är 5-10. Då är ju vissa utanför som är typ 4,7 och 10,2 och det är ju inte heller dåligt så jag är supernöjd!
Medelvärde över tiden låg på 7,1.

Goodie :D

Prosit

Den där tomtegubben som sitter vid stugan sin uppå en tuva och säger prosit är jag. I alla fall prosit-delen.
Det börjar bli löjligt nu. Jag är förkyld en gång i månaden ju! Halsen gör ont, näsa & ögon rinner och har sig.
Det är dödens drygt!!!
Träningen gör åt skogen och nu är det jul och allt om man vill inte sitta och snora och ha sig. Himla skit!

Imorgon ska jag till diabetessköterskan. Det är kul tycker jag!
Hoppas hon inte tittar på senaste veckans värden (för de har inte varit så bra) utan på resterande av den gångna månaden för de har varit en dröööööm! :D


Nya vägar

Vi har ju fått världens ringvägar runt hela stan nu, vilket är sjukt bra för det är mycket mindre köer men idag har jag kört den ena för typ tredje gången och jag fattar fortfarande inte var jag är eller hur jag hamnar där jag hamnar. (En fördel är ju att jag i alla fall hamnar där jag ska).
Kan ju tilläggas att jag har världens sämsta lokalsinne...

Bevis på det är:
1. När vi gick på fel håll runt hela Malmös största studentområde, (då vi från början i princip stod precis utanför porten vi skulle till) vilket ledde till kall pizza.
2. Nova Lund - jag har varit där typ 10 gånger och ALDRIG kört rätt. Har hamnat i både Lomma, ett industriområde och nån by som hette nåt i stil med Vallåkra.
3. Första gången jag skulle försöka använda nya ringvägen och hamnade i en återvändsgränd i ett bostadsområde.
4. När jag skulle till en kund i Limhamn och hamnade i Svedala västra (hur man nu lyckas med det..)

ÄNDÅ lyckas jag fortfarande lura folk på fel väg eftersom jag alltid tror jag vet var rätt väg är och låter så övertygande att de tror mig, haha.

Vilse i pannkakan kan man kalla det :)

(Fast jag är ganska bra med en ordentlig gammaldags papperskarta i handen (vem fattar den på mobilen, inte jag! Den har jag kört vilse med!) samt på de ställen jag kört vilse. Man lär så mycket av dåligt lokalsinne ändå...:))


Minns ni??

Jag har precis insett en stor fördel med vår nya dvd - den visar datafiler.
Vilket betyder att jag äntligen kan se färdigt min serie Alf som jag haft liggande i sju år.
Det är så kuuuul!!
Bra slut på en allmänt stressig & dryg dag!


Katastrofy

Jepp, det är ordet - katastrofvärden.
Spannet på mina sockervärden har varit på 15.3. Allt från 2.3 till 17.6. Under all kritik!
Så låg har jag aldrig varit och så hög har jag inte varit på...ja, jag minns inte ens!
Nä, usch. Not good at all!

Jaja, det har i alla fall rättat upp sig nu på kvällen så nu hoppas vi på nya tag imorgon med ny vecka :)

Testade en ny efterrätt idag som jag hittade hos Arla. Supergod tyckte jag!
Den var egentligen på clementin men jag gjorde den på blodapelsin.

Blanda rivet skal från blodapelsin med 1dl Kesella vanilj och 1/2dl vispad grädde. Lägg röran ovanpå bitarna med blodapelsin. In i kylen 1timme och sen lite hackad mörk choklad på toppen.
Mums! :)


Kalle Anka

Alltså, ärligt talat: jag är lite upprörd!
Allt det här med negerbullar, pepparkaksgubbar und so weiter går mig på nerverna!
Och nu ska de dessutom ta bort sekvenser ur Tomtens Verkstad på julafton! Det är ju det BÄSTA i Kalle!!
Dockorna som blir OK:ade är stereotypa blablabla. En blond & en svart. Ganska jämnt och rättvist skulle jag vilja säga.
Den är från 1932 och nu ska de ändra den 80 år senare för vadå??? För nåt trams som VEM tänker på??
Snacka om att förstora problem!
Handlar det om rasism och fördomar så finns det väl för fasiken nåt konkret att fixa med istället för att döpa om bullar och inte låta barn ha bruna strumpbyxor och hög hatt på sig!


Förvirrad dag

Idag har jag haft sås i hjärnan. Total tomgång.
Hade så mycket i huvudet med saker jag skulle komma ihåg både privat & på jobb. Min dator fungerar fortfarande inte som den ska, vilket gör en lätt disträ när muspekaren är än här och än där.
Kl 10 blev det lussebulle och luciatåg med små barn (varav två var julgranar, haha, ljuvligt!).
Redan innan jag mätte mig före lunch tänkte jag "damn you lussebulls" men värdet låg ju tipptopp så de ett par-fem lussisar man satt i sig i december har lärt mig rätt enheter uppenbarligen.
Nåja, mer insulin under förmiddagen gjorde mig låg efter lunch och det på min ointelligenta hjärna för dagen fick mig att kasta mätaren istället för stickan i papperskorgen, hihi.
Wellwell, dagen avslutades med bio "the Hobbit" och popcorn. Värde nu = 9. Så sammanfattningsvis - förvirrad dag med bra värde :)


Kalla fingrar

Idag arbetade jag i ett kylskåp hela dan. Inte i ett kylskåp på riktigt alltså men jisses så kallt där var hos den kunden!
Jag satt med sjal virad runt mig och mina händer var IS!
Det är en diabetikers i-landsproblem
- kalla fingrar!
Brrr, när man ska ta sprutan och måste ta tag i magen med isfingrar!!
Därför körde jag inom gymet och värmde upp mig med lite styrketräning på hemvägen :)


Mögdator & peppisar

Vad som håller sockervärdet på en hög nivå är till exempel när man på jobb får en ny dator och sedan får sitta hela eftermiddagen och kämpa med att både tangentbord & mus strejkar i tid & otid och program försvunnit när man är helt beroende av datorn för att kunna göra sitt jobb. DET är sjukt irriterande! Och jag är inte ens särskilt glad i teknik från början..
Avskyr att byta dator, telefon etc. just med tanke på alla problem som blir.
Dagen avslutades med pepparkaksbak!


Tomten

Här kommer min lille tovade tomte på bild :)
Idag har det snöat minsann. Liksom det gjorde går för den delen. Helt vitt är det!
Jag tog mig till gymmet ändå, jeeej mig!!

Merry christmas everyone hette låten, inte everybody. Vi shakade lite till den idag på jobb.


Kul Jul

Igår hade vi vårat nya event "Kul Jul med Trelleborgs Musikkår & Vänner". Så skoj det var!! Alla var jättenöjda och det var en jätterolig spelning både för publik och musiker.
Vi spelade ihop med ett Ukulele-band och vår version av Fairytale of New York (en av de bästa jullåtarna) var super. De spelade också en egen jullåt som jag glömt fanns "Merry Christmas Everybody" med Shakin Stevens. Kolla den, den är svänging minsann :)

Jag var ju jättesmart (INTE) och tänkte att jag tar mindre insulin till maten före så jag inte sitter och oroar mig för att bli låg under konserten. Men jovisst, låg på 15 när jag mätte mig precis före, så in med 2E till men lite jobbigt torr i munnen de första låtarna :)

Fin lördag

Jag har haft en superlördag!!
Förutom att det var jättefint väder med sol, minusgrader och vitt överallt så var jag på Österlenkryddor, som är en jättemysig butik ute på landet, och tovat en liten tomte. Det var jättekul och mysigt. Skulle lägga upp en bild på lille tomtenissen men bloggappen strejkar så det får vara till en annan gång.

Ikväll har vi sett på "the Holiday" (en av mina absoluta favoritfilmer! Stjälper ju inte att Jude Law är med ;)), "så mycket bättre" och ätit gottgott!

Skön lördag alla!

Precis som Karl-Bertil

Vid denna tiden på året saknar jag litegrann mitt gamla postarkneg!

Kan tyckas konstigt, med tanke på vädret, men jag menar inte utejobbet där man halkar runt med dubbelt så mycket reklam som vanligt och små julkort som ramlar ur högen och de där förbaskade figurformade julkorten. Jättefina - absolut, gjordes av någon som hatade sin brevbärare - definitivt.

Man får ju alltid också då sina två favvis-kommentarer:
1. "Tråkigt väder för dig idag." (No shit Sherlock...) Den är i och för sig vänlig men blir dryg i längden.
2. "Du är lite sen idag." Det är då man känner för att dänga reklamen i huvudet på personen i fråga och rada upp alla händelser man haft under dagen men avslutningen att: du ska vara glad du får nån post överhuvudtaget. (fast det gör man inte - man ler och håller med)

Det värsta var när vi för 4-5 år sen hade världens grymmaste vinter här nere. Jag hade på morgonen fått hoppa ut genom vardagsrumsfönstret och skotta ut resten av familjen eftersom all snö blåst mot dörren hela natten och det gick inte alls att få upp, hihi.
Under alla mina år där som reklambladare, sorterare, brevbärare osv så är det första gången vi inte kunnat komma ut med posten. I staden var den inställd en dag och på landet upp till fyra, beroende på var man bodde.

Då ringde en man från en by utanför stan till mig och frågade om inte posten kom. Han tyckte det var för jäkligt med den servicen. Så sa jag, snällt & vänligt, att vi hade inte möjlighet att ta oss ut på grund av vädret och att bilen med post inte heller kommit, men gårdagens eftermiddagspost fanns att hämta om han ville ha den.

Hans kommentar var då "Hur tycker du jag ska ta mig till er? Vägarna är ju inte plogade eller någonting?!"    Nämen, jisses människa - hur tycker du att JAG ska ta mig till DIG då?! Hyra en helikopter och vinscha mig ner på taket??? Folk är märkliga...men man träffade på mycket roligt folk.

Anyway, det jag skulle säga var att det jag saknar (fast efter den harangen började jag sakna ovanstånde också :)) är innejobbet med sorteringen av julkort. Det var så himla skoj!

Sött med barn som skickade till tomten, hjärtknipande med barn som skickade till mamma i himlen och jättelustigt med "Lillen" som skickade till "Sluggo" - "jag åkte fast med 4hg, vi ses när jag kommer ut" (adress: häktet).

Missa inte Karl-Bertil på julafton kl 19
 
Vem har bestämt tiden på de programmen? Kl 19 på julafton äter man alltid och kl 21 på nyårsafton när det är Grevinnan & Betjänten äter man också alltid! Skärpning.

Jobbiga kläder

En stor nackdel med vintern är alla tjocka kläder!!
Hela vägen hem från jobb funderade jag på hur jobbigt det var! (mest för att jag även var irriterad över all trafik och över motvinden)
För det första kommer man ut till cykeln och det är BECKSVART! Där ska man försöka leta upp cykellåset och dynamogrejen. Fumlar runt som en blind!
Sen upp på cykeln och den tjockatjocka halsduken gör hela tiden så att mössan åker upp OVANFÖR öronen. Där gör den ju ingen som helst nytta!!
Dessutom får man i tid och otid in garn och skit från halsduken i munnen som man dessutom inte kan peta ut eftersom man har vantar på sig!
Och för att tala om vantar - ringer telefonen (speciellt nu i dessa touch-scree-tider) så har man inte en sportslig chans att kunna svara.
När man väl kommer hem ska man för det första ha posten med sig upp och eftersom man har en tumvante på sig samt en i den andra handen tillsammans med mössa, sadelskydd, påse från jobb och sådär så får man bära ungefär 4kg reklam klämd mellan ena vanten och jackan. Väldigt osmidigt!
Sen ska man ta sig upp till våning nummer tre, vilket gör att man är supervarm när man kommer inom dörren.
Och det är så långt man kommer! För man måste ju stanna på dörrmattan, då kängorna är blöta, och börja linda av sig halsduk osv osv.

I´m just saying!


Julhavregröt

Idag, till julkalendern of course, åt jag havregrynsgröt som var pimpad med JUL. Jag hittade inspirationen på en blogg och det var himla gott!

1dl havregryn
2,5dl vatten
linfrön
hackade sötmandlar
0,5tsk vaniljsocker
1krm pepparkakskryddor
salt

Sehr mumsisch!! :D

Torka

Jag har total bloggtorka!
Idag har det blivit träning och jag kunde faktiskt gå efteråt så det börjar ordna upp sig :)
Igår var det årets kyligaste spelning på julskyltningen, brr, och sen åt vi lite av vårat julbak till julfilm nr 2 - Ensam hemma.
Two done - two to go :)


Julbak - check

Nu har vi julbakat klart för idag.
Det blev lussebullar (strl grande som ni ser), pepparkaksbiskivier och kola (gjord på canderel, supergod!!).
Nu är vi helt slut efter att även ha städat och haft oss men om en timme ska vi iväg för kvällen så det blir en snabbpaus i soffan bara.
Första avsnittet av Julkalendern åt vi frukost till. Nostalgi med greveholm igen!


RSS 2.0