Peppisar för mig



Titta vad jag hittade igår på stan! Pepparkakor för diabetiker. Har inte smakat dem än.
Men där är sötningsmedlet Maltitol i och det är ju ett av de sötningsmedlena som höjer blodsockret så jag vet inte om de egentligen är bättre än vanliga peppisar.

Det är lurigt det där med sötningsmedel. Sockerfritt godis har ofta de där sötningsmedlena i sig som ändå höjer och då är det ju inget lönt.

Dessa pepparkakorna hade lika mycket kolhydrater i sig som vanliga och det är ju utifrån det man räknar insulin så det borde ju inte göra varken från eller till vilka man äter...jag måste ta reda på det där.. :)


är smekmånaden slut??

Precis när jag fått så bra flyt på allt, sockret legat stadigt runt 5.5 före varje måltid och mellan 8-10 inför natten, så verkar det som min honeymoon är slut. Honeymoon som i första tiden med diabetes då bukspottskörteln fortfarande producerar lite insulin och man inte behöver ge sig själv så många enheter.

Grundar min teori på att det börjat pendla mer än tidigare. Så då ska jag börja pyssla med insulinändringar igen. Jobbigt.
Jag som började få stenkoll och hur glad är man inte då?!?! :)

Jaja, bara att kämpa på I guess!!

Godiskväll



Varsin sån här liten skål blev det igår. Första gången jag åt blandgodis sen jag fick diabetes, det var svårt att räkna insulinenheter på men prövar man inte så lär man sig inte!!

Första advent



Julpysslet i torsdags var superskoj!! Hela helgen har gått åt till att sätta upp juleljus och annat.
Gårdagens julskyltning på första advent blev lite klen här pga stormen. Allting inställt för första gången vad jag kan minnas...
Det blev i alla fall lite julmys på kvällen med julgranste och en liten godisskål.

Nu är det jul igen!!

Idag börjar juligheten med julpyssel i blomsterhandeln, det ska bli väldans roligt!
Och sen bara fortsätter det med julmarknader, julbord, julmiddagar, pyntning och annat skoj, jul är kul!! :)

Vaknade idag med sockervärde på 5.8, perfekt!!
Det låg ganska stadigt på runt 5.5 i flera veckor, men sen vi kom hem från Teneriffa för ett par veckor sen har det inte varit lika stabilt. Kan inte komma på varför riktigt...

I eftermiddag är det möte på min diabetessköterska så får se vad hon säger. Det var ett tag sen jag var där, har ju hunnit med både San Fransisco-resa och Teneriffa däremellan.
Hoppas hon tycker jag skött mig nåtsånär ändå fast jag prövade massa onyttigheter i USA, det var jag ju tvungen till...i princip :)

Halsband



Fick hem halsbandet jag beställt idag. På baksidan kunde man gravera in namn, telefonnr till anhörig och sådär.
Det var jättefint tyckte jag :)

Lakritslyx



Titta vad jag hittade under min SPA-helg i Ystad. Passade bra med ett par bitar ihop med ett glas rött efter hemkomst :)

Pump

Jag läste en bilaga i Sydsvenskan igår, som kom ut i måndags på Världsdiabetesdagen. Där stod om en ny sorts insulinpump som, om jag förstod det rätt, även skulle kunna mäta blodsockret och ge indikationer på displayen om det var på väg upp eller ner. Det skulle även kunna ge ljud ifrån sig om man blev hög eller låg.
Det låter ju super!

Jag får ju inte lov att ha pump än, eftersom jag är så ny i det, men när man får är det nog värt att testa.
Det är ju inte säkert man gillar det bättre än sprutor, men jag ser ju fördelarna det kan finnas..

Välkommen till min nya blogg!

Hej alla och som sagt, välkommen min nya blogg!

Jag fick för mig att starta denna blogg när jag, för snart tre månader sen, fick diabetes typ 1.
Tänkte försöka skriva lite om att leva med det och kanske efterhand komma med lite tips som förhoppningsvis andra nyblivna diabetiker (och inte så nyblivna också för den delen :)) kan ha lite nytta av.

Jag är nog ingen "born blogger" egentligen, men jag ska göra mitt bästa :)


RSS 2.0