Påskdagen

Mitt förra inlägg skulle såklart heta påskafton. Himla autokorrigering på telefonen :)

Vi är nyss hemkomna från födelsedagsmiddag nummer två denna helgen. Igårkväll var den förra.
Har lyckats bra med sockervärdena i helgen men i morse vaknade jag på monster-15. Och då hade jag ändå mätt mig bara några timmar tidigare när jag vaknade till och låg då bra. Vad hände där på tre timmar liksom?! Den som det visste...

Idag har varit en väldans solig & skön dag. Jag tog en promenad i morse och sen blev det ett litet gympass efter lunch som kompensation för bodyattacken som blev inställd igår.
(För övrigt kommer jag att missa den nu tre veckor framåt, not good at all!!)

Sen kom Emelie över och vi satt på balkongen i flera timmar och snackade skit och njöt av sol & värme äntligen!

Hoppas på fint väder imorgon med på sista lediga dagen!


Påslagit

Glad påsk alla små kycklingar :)

Vi har inte kunnat använda köksbordet på hela veckan på grund av detta ris men är det påsk så är det :)


Långfredag

Jisses vad långfredagen är lååååång!
Det finns ju absolut INGET att göra! Allt är stängt och allt man annars har att pyssla med alla lediga dagar är redan gjort.
Vi har varit ute och kört en runda på landet till lite mysiga affärer och kom hem med en skylt till köket.

Påskharen tyckte vi behövde ägg idag istället för att pigga upp oss lite så det kom ett till oss var. Naturgodis i mitt och vanligt godis i Mattias.


Skärtorsdag

Halvdag på jobb idag så det har blivit gymet och nu slapp fram tills ikväll då vi ska vara publik på Robins. Gäster är Carina Berg & Robert Nannskog. Hoppas det blir skoj :)

Vaknade högt idag igen när jag sänkte tillbaka levemiren. Det var ju själva F.A.N. Hur man än vänder sig har man ändan bak.
Jag skulle ringa diabetesmottagningen idag för råd men kom på det halv ett och då är telefontiden slut så det får vara till tisdag. Resten av dagen har funkat bra så jag är inte less på det idag ändå.

Och det kanske är som Jenny tror - Blåkulla spökar. Och jo, det har varit mycket press. Kvasten har varit inte för polering (man vill ju inte ha stickor i baken), en katt har raggats upp, tekannan har putsats så ikväll blir det åka av och sen kanske sockret är mer samarbetsvilligt ;)


16 för mycket

Igårkväll höjde jag levemiren för då tänkte jag att jag borde vakna perfekt nu när det ändå var nere på godtagbara nivåer. Jag hade nog vaknat perfekt om jag INTE hade höjt den. Tydligen var det dags för det nu nu. Märkligt.
Så jag vaknade på 3.1 klockan 05.39. Dryyyyygt att ta sig upp då (dessutom med världens träningsvärk) och ta ett par druvisar.
Så jag får väl sänka tillbaks den ikväll och se vad som händer.
Konstigt är att vid exakt samma tid ifjol hade jag också problem med höjder. Kan det ha med tidpunkten att göra? Väderomslag eller så kanske?


Var går gränsen?

När bör man sluta bortse från det faktum att nedanstående handgjorda små kycklingar är superfula och aldrig kommer ställas fram mot nostalgin i att spara dem?? Haha.

Min dag började bra och då brukar den ju fortsätta bra. Vaknade pigg som en spigg halv sju. Upp och åt gofrukost framför TVn och sen hann jag med en halvtimmes promenad i solen också före jobb klockan åtta. Högst mätta sockervärde idag är 7.9 och det var i morse. Inte superbra men ändå okej om man ser hur de förra två veckorna varit. Efter det har hela dagen visat värden mellan 5-6. Beror detta på min morgonpromenad ska den göras om!!

Nu är jag nyss hemkommen från ytterligare en timmes promenad och är nöjd med min dag :)


Maxat

Idag tog jag mig i kragen och cyklade till gymet och funktionell träning direkt efter jobb. Det var ett tag sen sist både pga tidsbrist & lathet.
Oj, så jobbigt det var! Passet är 45 min och en kvart av dem körde vi 3 burpees, 6 armhävningar, 9 squats med vikt och 12 situps. Om och om igen. Speciellt benen dog lite bit för bit. Situpsen kändes som avslappning bara för benen slapp arbeta :)
Jag är sjukt nöjd med mig själv för jag körde på i fullt tempo från början till slut. Inga pauser i bytena och inga långsamma moment. Heja mig själv!

Jag blev också glad för när jag kom hem låg sockervärdet på 6.4. Två tummar upp! :D


Hej söndag!

Godmorgon!
Sol ute sol inne sol i sinne!

Frukosten bestod av smörstekta äpplen i kanel & havregryn med blåbär och hemgjort jordnötssmör i fil.

Vaknade i ottan, vilket blivit en grej tydligen. Kl halv sju på helgerna är jag pigg som en mört! Det gör inget. Bara skönt att vakna utan klocka.

Vaknade på 8.6, vilket egentligen inte är bra men bättre än på länge så jag är ändå glad och snart ska jag ut och promenixa i solen.

Ha en skön dag!!


Det är kul nästan jämt

Mellan klockan 17 och 24. Tja, det blir ju typ en i timmen. Kul.

Firat farfars 90årsdag ikväll som egentligen var förra helgen men eftersom jag fyller år samma dag blev det firande för mig då och honom nu.
Och ja, ni ser ju på antalet sprutor att jag inte lyckats särskilt bra ikväll (heller). Men å andra sidan är det svårt när man inte gjort maten själv för man vet ju inte vad det är i för något.

Jag är i alla fall skitsur nu. Tur jag är ensam hemma så jag bara går runt och gruffar i min ensamhet. Godnatt.


EXTEND

Idag har jag testat EXTEND. Det är bars som ska hålla blodsockret jämnt upp till nio timmar. Och det verkade funka!!

Jag vaknade väldigt hög men det var tack vare tre timmars buffé igår på St Markus Vinkällare med bästa tjejerna. (Inte för att det INTE är irriterande att det inte går att möta sött med insulin men bättre att ha en anledning till monstervärden)
I alla fall fick jag ju ta extra insulin och jag ville inte blirlåg som sist så jag prövade på detta inför träningen.

I vanliga fall brukar jag få äta litet kexchoklad i mitten av passet och sen en näve russin eller nåt direkt efter för att inte bli låg. Idag låg jag på 8 före, i mitten & efter och låg perfekt på 5 till lunchen fast jag inte ätit extra.
Kan ju ha varit en engångsföreteelse men tror inte det då det funkat ganska lika på passen tidigare och nu blev det såhär. Så det är ju en bra grej!


Sesam & mandel frallor

Okej, jag hittade ett recept på bloggen diabetestypettlchf på dessa frallor och tänkte jag skulle testa dem.
Så jag rörde ihop och hade mig och kom till sista raden "forma runda bullar" och jag tittade på min smet (smet, inte deg) och tänkte: "Noway, det går inte. Jag kan droppa med den."
Men jag kladdade ut några skedar på en plåt och in i ugnen och jo, de blev GODA!! :) Dock mer form av tekakor än frallor. Men det är smaken som räknas!

Recept

3 ägg
1 dl turkisk yougurt
2 dl skalade sesamfrön
2 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat/ 2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
25g smält smör

Vispa äggen. Rör i yougurten. Kör sesanfröna i mixer så smått så möjligt. Blanda i alla torra ingredienser. Smält smöret och häll i. Forma runda bullar. Strö ev lite riven ost eller sesamfrön över. Grädda mitt i ugnen 175grader ca 20min.

Btw, sockervärde när jag kom hem från kåren nyss låg på 16. Samma som inatt kl 03 då jag var uppe och mätte mig. Extra insulin då gjorde att jag vaknade på 7.5. Mina morgnar & kvällar är rent åt h*****e. Jag är så förbannat trött på det för jag kämpar ju som ett djur! Har testat allt för att få till det men ingenting funkar. Varför?!?!


Rosa & fint

Träna är mycket roligare i fina kläder. Idag fick jag min premie från iForm, vilket var ett Kari Traa träningslinne.
I lööv it! :D

Idag är det vårdagsjämning och det har snöat hela dagen och är vitt ute. Det vill vi inte ha mer! Komsi komsi våren!


Så rätt så...

 
Det kan man ju inte... Så man får nöja sig med knäckebröd och gott födelsedagste ikväll. Det är hur bra som helst det också :)
 

Suck på morgonkvisten

Jaha, igår var väl ett undantag då. Idag blev den en tiokommatvåa. Dra åt skogen.


Nostalgi på Statoil

Idag körde jag inom Statoil på väg till jobb och alltså, jag gillar Statoil.
Vet ni varför? För man blir så nostalgisk där!
Man är ju typ BARA på Statoil när man reser.
Jag tänker på 8h bilkörning till skidsemestern i Dalarna. Statoil-toastopp.
Hemresa vid permission i lumpen. Varm kanelbulle och kaffe i väntan på tåget på Statoil. (Lär ha varit Pressbyrån men same same :))
Pitchstop på väg till Ullared. Chokladpåfyllning på Statoil.
Där luktar liksom roadtrip. Bra minnen!

Dagen startade på 4.4 så det behövdes ingen muntra-upp-dans utan endast en high five.


St Patricks day och Lina 28 år

Hejhej, long time no see, jag vet. Diabetes samarbetar inte nu. Alls. Överhuvudtaget. Så min blogg-inspiration har trutit.
Ny vecka - nya tag, kom igen nu!! Ser små flickor i hejaklacksdressar med pompoms i mitt huvud. Tänk om man kunde få privata sådana. Som bara kommer in på kontoret, eller var man nu är, kör sitt pepp-nummer och sen försvinner. Lite som alla konstiga saker Ally McBeal såg. Åååh, en låt! Jag ska skaffa mig en pepp-låt! Är jag hög imorgon ska jag dansa till den framför spegeln och bli gladare. Förhoppningsvis. Kan funka.
Jomen, nu spårade jag.

Helgen har bestått av barnpassning av ett styck fadderbarn, träning, allmänt fix inför kalas och nu har jag precis haft allmänt fix EFTER kalas. Pajerna var uppskattade och cheesecakebrownien blev bra. Har gått en halvtimmes snabb promenad för att försöka hjälpa sockervärdena på traven. Så snälla - ge mig LITE cred för det imorgon!


Hög på musik

Mitt spelade gör mig hög!
Varenda torsdag efter repetitionen kommer jag hem och har höjts minst 5mmol mot före jag åkte. Hur kan det påverka?!


Beware of långfil

Jag ska ge er ett varningens ord i all välmening. Jag gjorde nämligen ett misstag häromdagen. Jag köpte långfil. Big big mistake!!
Jag varierar alltid mellan olika fil-sorter då jag sällan äter yoghurt och jag trodde detta var en sort som alla andra.
Nej. Det var det inte. Detta var som slajm. Ni vet det gröna grejset som vi som var barn på 90-talet satt och ja, gjorde vad man nu gjorde med den. Typ petade på den.
Jag, som redan var arg som ett bi för mitt än en gång utan anledning höga morgonvärde, blev inte gladare av att jag dels slösat en del av min goda hemmagjorda müsli på slajmet, dels att jag nu inte hade någon annan fil och dels att jag hade bråttom som tusan rent för en gångs skull.
Nästa gång på Maxi vill jag jättegärna gå fram till mejeri-killen och fråga hur många långfil dom i snitt säljer per vecka. Dåligt sätt att börja dagen på helt enkelt. Bara ett tips.

Nu ska jag, trots retlig huvudvärk (go away, jag måste spela ikväll), ta mig till gymet en snabb runda innan jag jobbar undan ett par timmar till hemifrån.


Idag har jag...

- klippt av mig håret
- gjort jättegod egen-hittepå wok
- fått babianarmar av att bära tre Maxi-kassar upp till tredje våningen
- haft kassa sockervärden rent allmänt
- vaknat på 16.5 för att specificera
- fått mycket gjort på jobb
- inte hunnit vara ute i finafina vädret

Effektiv dag. Nu är soffan skön, boken redo & kaffet klart.


Manic monday

Jaha, vad ska man säga om denna dagen. Ganska händelselös med ganska dåliga värden.
Hade tänkt gymma men all motivation tröt så blev en promenad istället och därefter vet jag inte vart tiden tagit vägen. Inte har jag fått nått gjort i alla fall. Och min bok som jag tänkt försöka komma in i ligger oöppnad fortfarande. 43 sidor in i den förstår jag inte allas fascination över den - "Femtio nyanser av honom" - men den ska få en chans.
Sambon jobbar kväll idag och två dagar till samt till helgen så jag har mycket egentid att slå ihjäl i alla fall.


Söndagskvällar är också bra :)


Söndagmorgon

Söndagmorgnar är sköna! Min enda sovmorgon på veckan. Den blir ju inte lång men uppstigningen är frivillig :)

Frukosten blev bananpannkakor med jordgubbar, pecannötter & smält nutella. Yammie!! Mysigt att göra lite godare frukost när man har tid.


Ansvar

Ni vet det här med ansvar som vissa har problem med att ta.
Jag har problem med att lämna bort det! Alltid samma visa när jag går med i någonting. Det slutar med att jag i princip gör allt för att jag inte litar på att andra fixar det. (och helt ärligt, ofta gör de det inte heller och vem får då fixa det i sista-minuten..?)
Nu har jag spenderat ett par timmar med att fixa till en inbjudan till kårens jubileumsmiddag (vilket jag sa att jag ABSOLUT inte hade tid att fixa) där jag satt upp mig själv som O.S.A.-nummer (vilket jag sa att jag VERKLIGEN inte pallade hålla på med) till denna middagen dit jag håller på och jagar restaurangen som jag bokade (vilket jag SANNERLIGEN inte hade tid att ta ansvar för). I det här fallet är det visserligen så att ingen tog tag i något och någon måste ju och SÅKLART är det LINA som måste för att...JUST DET - jag är FÖR ansvarsfull!!
 
Och jag sitter och funderar på det positiva & negativa i mitt kontrollbehov.
När jag fick diabetes sa min mor att om ett av hennes barn nu skulle få diabetes så var det i alla fall rätt barn för jag skulle klara det bra med min galna koll. Hon använde kanske inte just de orden men det är ju rätt.
 
Diabetes = koll. Koll = Lina. Diabetes = Lina. It all adds up!
 

Trubbigt

Tro sjutton man byter kanyl varje gång man sticker sig!


Min kropp på gymet

Idag dök jag inom gymet mitt på dan. Min kropp var inte up for it alls.
Kanske för den sov dåligt inatt och väcktes 04.19 av lågt sockervärde. Uppenbarligen gillades det inte att jag inte åt kvällsfika. Fast jag låg på 12 när jag la mig. Konstigt.
Så det blev ballerinakex och mjölk mitt i natten. Älska smaken man har i munnen när man vaknar sen. Sur mjölk.


Hej min bok

Jahapp, fotboll på TV igen. Typ "årets viktigaste match"...eller var det roligaste..?
Jag vet inte. Men jag tar min tillflykt till min bok med en kopp kaffe.


Meeter-view

Eeeeh, jaha diabetes. Du är kind of hard to get at the moment!
Jag menar jag ger dig gärna bara tre enheter på morgonen om det är så du vill ha det men du måste ju ge mig en chans att förstå det. Det funkar liksom inte att du vill ha fem ena dagen och tre den andra. Var lite konsekvent, snälla!
Jag uppskattar inte att hamna på 2.4 klockan halv nio. Tack på förhand!
Jag mäter mig alltid vid fönstret för fönsterkarmen är närmsta stället att lägga mätaren på så detta är min dagliga vy :)


CX

Dagens träningspass blev inställt så jag gick istället på CX30 med Jenny senare på kvällen.
Bokstavligt talat - med Jenny. För det var bara vi där.
Jaja, det sög lite skönt i armarna & magen så det får jag vara nöjd med. Samt en powerwalk till & från gymet.
Hoppas att Bodypumpen är på nästa måndag i alla fall för jag är sugen på det. Det var längesen det blev kört sist.


Vår-bevis


Bra & dålig

Åååh, himlen är helt blå! Man blir så glad när man vaknar!
Jag har precis ätit nygjorda pannkakor på banan med blåbär till, mums, och ser lite på Vasaloppet men sen ska jag UT! Har lite ärenden runt om i stan och det ska promeneras mellan allt :)
Vaknade på kass värde idag med - inte lika självförvållat idag men jag åt en del snacks igår då jag var låg efter maten och då fick jag det i nacken.

Jag har insett att de senaste månaderna har jag blivit jättebra på en sak och det är att jag verkligen mäter mig två timmar efter varje måltid och tar extra insulin så fort jag ligger över 11. Det gör ju att mina värden ligger konstant bättre under dagen.

Däremot har jag varit jättedålig på en sak och det är sötsaker (på helgerna - aldrig på vardagarna). Jag hade mer självdisciplin tidigare och åt inte bara för att det stod framme utan bara när jag var sugen (vilket ändå inte är så ofta) & vid speciella tillfällen. Nu okynnes-äter jag mer. Precis som innan jag fick diabetes. Det ska jag verkligen skärpa mig med för det är så himla onödigt och inte värt det!
Det är mitt söndagslöfte!


Ben av tagliatelle

Igår var en fin dag utomhus. Man kände att det börjar bli vår. Synd att jag var inomhus hela dagen med värsta besvären & störigheterna på jobb. Tur det var fredag i alla fall så man visste man fick paus från det sen ett par dagar.
På kvällen var min bror med sambo här och vi hade en trevlig kväll.
Den goda kakan resulterade i värde 16.9 i morse så det kan man ju bli lätt trött på.
Det förstörde hela min träning, eftersom jag fick pumpa i mig extra insulin för att komma ner i värde, vilket ju gjorde att jag blev låg under träningen med allt det insulinet i kroppen.
Testa träna Bodyattack med spagetti-ben. Det är inte jättekul. Men man slutar ju inte när man väl är där och det gick ju hela passet men lite på sparlåga kände jag och med pauser för dextro & kexchoklad.


RSS 2.0