Biggest Looser

Jag fastnade framför Biggest Looser i väntan på dagens prommis med Emelie & Lina. Blev en snabb timme. Trodde det skulle göra mitt sockervärde bra, för det har verkligen varit sunk idag, men det påverkade ju inte särskilt mycket fast vi traskade på ordentligt, wellwell... I alla fall, de sprang ett maraton. Det är banne mig fantastiskt! Det kan INTE jag fixa, det ska jag säga. Och jag bär inte på all den övervikten de gör. Jag testade att mäta rundan på iform.se för att se hur mycket man hinner gå på en timme. Bra att veta inför Skottland. Och det var 6 km. Vi kommer gå 2 mil per dag i Skottland så det bör ju ta ca 3-4h då och den takten vi gick i var lagom för att kunna prata samtidigt så det är nemas problemas att hinna med det på en dag där borta då ju. Varma blev vi i alla fall. vinterjackan börjar bli för varm nu när det drar sig upp mot 10 grader.

Grattis...

....till mig & min diabetes som idag firar ett halvår ihop. Tiden går fort när man har roligt, haha.
Idag var ett helt oplanerad dag som blev väldigt produktiv med storhandling, promenad i vårvädret och besök hos Fanny, Thomas & lillelille Oskar.
Nu väntar hämtemat och melodifestivalen.
Och titta, våren är här!!


Trötter

Usch & fy vad trött jag är. Det är vädret! Jag piggnar till ikväll när jag ska på "bröllopsmöte". Jag och den andra toastmastern och brudparet ska ha lite genomgång. Jag är laddad! :) Och det är alltid kul att komma hem till finaste Cajsa och Linus och lilla Majken. Träningen ligger på is. Jag skulle gått dit igår men självdisciplinen var inte på topp. Men det blev i alla fall en timmes prommis med Emelie & Lina i mina vandringsskor istället. Det är tredje turen med dem och de skaver inte än, skorna alltså, inte tjejerna! Januari & februari brukar vara tristaste månaderna på året enligt mig och det har dessa också varit, men nu börjar det bli roligt med massa saker att se fram emot igen! Jag ser redan fram emot helgen, lugn & skön med myskvällar, melodifestivalen samt inte minst ska jag få besöka Fannys & Thomas lille nyfödda prins. Snartsnart är det helg!!

Barn

Igår var vi på kalas och jag tog mitt insulin som vanligt och då var där en liten tjej som såg det som frågade: "Vad gör du?" "Jag tar min medicin så att jag ska kunna äta." "Stackars dej, gör inte det ont?" "Näää, nålen är så liten så det gör det inte." "Får jag se? Jahaaaa, men orkar du inte vara med och göra saker då för att du tar medicin?" "Joo, men om jag INTE tar den så blir jag dålig." "Jaha." Sen under kvällen klappade hon mig på magen två gånger och frågade om det inte gjorde ont. Haha, barn är kära.

Godmorgon

Äntligen helg!
Fast veckorna går så fort så det känns som den förra precis var.
Men varför är det alltid så dåligt väder?!
Igår var det strålande sol men ny bara regnar det. Trist!


Alla hjärtans dag

Idag blev det blommor, vin & kakor. Och insulin. Extra är alla hjärtans värd :)


Biljard

Igår blev det middag, biljard & dart i Malmö med Emelie & Markus. Supertrevligt!
Biljard var jättekul!!!


Nu är det fredagsmys

Höjdpunkt schlagermedleyt på gaygalan. Toppenbra!! :)


Hba1c

Idag fick jag hem resultatet från lab på mitt hba1c, alltså långtidssocker. Hur det legat i snitt de senaste 2 månaderna tror jag det är.
Det låg fortfarande perfekt, hihi.
Kolla kurvan. När jag blev inlagd kom jag till och med utanför diagrammet.
Då hade jag ju 32 i sockervärde.
Det som jag ligger på nu är nog strax under 9. Ganska mycket bättre :)

Blir ingen träning denna veckan. Eller jo, förhoppningsvis lite gym på lördag men det räknas nästan inte...
Jag är liksom inte sjuk men har ont i halsen på morgnarna och huvudvärk hela dagarna. Hittills hela veckan. Lagom drygt!!


Snö

NU när jul och allt har varit kommer snön.
Varför snöar det aldrig FINT i Skåne?!?!


Mellis

Nehej, det blidde ingen training idag. Får hoppas på imorgon!! Jag har bakat i helgen. Ja, jag VET att de inte ser mycket ut för världen, men de var faktiskt goda! Jag blev så trött på min yougurt med nötter och sådär till mellanmål på eftermiddagen så jag hittade dessa på en superbra matblogg (för dem som inte vill sluka socker), ingetknussel.wordpress.se, och gjorde dem ganska små så de blev perfekta som ett litet snack! Hastbullar (typ 15 små) 2,5 dl fullkornsvetemjöl 0.5 dl socker 1 tsk bakpulver 50 g margarin 1 ägg 1 dl mjölk Jag körde det i matberedaren. Först det torra och sen ner med smörbitar, Körde ihop och sen i med resten. Efter det ska man blanda i någon fyllning. Jag hade hackade valnötter, andra exemplet är hackad mörk choklad, russin, några bär. Klicka ut på plåt och in i ugnen i 10 min på 225-250 grader. Superlätta!! Jag HAR inte skrivit allt det i ett streck, utan gjort det väldigt tydligt. Denna bloggen är märklisch!! Bilder och texter hoppar lite som det vill...jaja..

Opp & Ner

Ner & opp, ingen bra sockerdag! Har ont i halsen, that could be it!! Jag får INTE blir sjuk nu när jag precis börjat träna, peppar, peppar!!! Plus att jag inte vill ställa min mina lördagsplaner heller, för de är kuliga! Jag ska till lab imorgon och ta massa prover inför mitt läkarbesök nästa vecka. På fastande mage... Jo, men be en diabetiker om det. Knäppigt! Så bara att hoppas jag vaknar högt imorgon :)

Söndag i bilder

Öl & godaste salamin ever till fotboll som vanligt. Våran TV sänder uppenbarligen bara fotboll, märkligt...
Pizza på tunnbröd. Tips från Cajsa och jag tror det är bättre än vanlig pizzadeg. Utan belägg :)
Chokladmousse LCHF.
Så ska det låta och Wallander.
Söndagkväll - check!


Curling

Jag fick påbackning igår för att jag inte uppdaterat på länge så det var väl dags att ta tag i det idag :) Har varit och tränat två gånger till i veckan och det har fungerat bra båda gångerna. Jag måste verkligen hålla i det så jag slipper denna träningsvärk efter varje gång sen! Efter Coren i onsdags hade jag sån träningsvärk igår så det kändes som revbenen var av. Men då tog det ju i alla fall! Måste dessutom träna upp lite inför vandringen i Skottland i september. Igår köpte jag vandringsskor så de ska jag börja gå in så fort vädret blir lite varmare. Vi var och spelade curling i torsdags med ett gäng kompisar för att fira en födelsedag. Det var verkligen superskoj! Det hade jag helt klart kunnat göra igen!! Svårt var det, men till slut fick man lite snits på hur man skulle skjuta iväg sig själv. Märkte också en ny grej med mätaren. Den fungerar inte i för kalla temperaturer. Who knew..?

RSS 2.0