Gott Nytt År!

Dags för årets sista dag! Blir middag & fest med vanliga gänget, 13 personer i år. Helt lagom! Vi har varit och förberett middagen nu på förmiddagen och nu är det snart piff-tajm innan det är dags att åka och göra klart sistan innan alla kommer. Förrätten är utan kolhydrater, vilket jag gillar eftersom då behöver man inte sitta och föreställa sig hur blodsockret höjs medan man väntar på huvudrätten. Jag brukar ta insulin till huvudrätt och efterrätt. Min diabetessköterska tycker jag kan ta allt före huvudrätten när jag är på middagar som sådana här, men jag har gjort det någon gång och det får bara till följd att jag sitter och känner mig stressad för att efterrätten dröjer. Fördelen är ju att det blir ett stick mindre för stackars magen, men det får man ta. Vid middagar hemma är det ju inga problem när man själv kan bestämma att efterrätten får in efter inte allt för lång tid, men bortavid tror jag att jag fortsätter med två omgångar stick. Hoppas ni får en trevlig kväll också med bra blodsockernivåer!! =)

Förnyår

Ikväll är det dags för något som blivit tradition snart, nämligen förnyår med hämtmat och spelkväll. Det är nog tredje året i rad nu och då är det väl tradition!?
Detta året har ju gått galet fort!
Jag har både köpt lägenhet, blivit sambo och fått diabetes.
Man hinner med mycket på ett år :)


Ledig

Det där med ledighet är överskattat... I alla fall när det är kass väder o inte så många andra är lediga!
Gå en runda i halv storm o regnrisk känns inte lockande precis...
Jag hade ju tänkt passa på att börja träna igen nu i mellandagarna, vilket jag inte gjort sen jag fick diabetes.
Jag frös mitt gymkort då men nu tycker jag att jag fått så pass bra koll på det att jag ska ofrysa det igen.
Hade ju varit perfekt nu när jag har ganska tråkigt i min soffa ensam, men nej..då har jag ju gått och blivit sydd efter att ett födelsemärke åkt bort och de stygnen ska väl inte behöva slitas upp på gymmet så den planen stöp..
På den igen 2012!!


Chokladboll

Idag åker granen ut! Den har gjort sitt för i år o ser trött ut.
Det blev utgång med dans så att svetten lackade på juldan! Superkul!
Håller mig gärna till rödvin nuförtiden vid festligheter eftersom då slipper jag tänka på att sockret sticker iväg under kvällen.

Var och fikade igår och hittade ett fik som har chokladbollar gjorda på fruktsocker!
Wiihoo, gjorde ett experiment och åt en utan insulin och visst blev det liiiite högt men inte alls så farligt så med andra ord mycket bra fikaval! :)


Juldagen

Då var julafton över för i år. Så fort december gick!! Nu hänger granen redan...
Tur det inte är jul oftare om man tänker matmässigt! Tror jag stack mig typ dubbelt så många gånger igår och tog typ dubbelt så mycket insulin som jag brukar på en dag. Och mellandagarna blir inte mycket bättre!
Det blir stor skärpning i januari!!


Pepparkaksgubben

En av sex av mina panduropysselpeppisar blev klar igår. Söt va? Det blir nog ingen hel familj klar i år. Det tillåter inte mitt tålamod :)

Hälsade på nya tillskottet hos Cajsa o Linus igår. 5 dagar gammal, det lilla livet. Att nån kan vara så liten!

Vintersolstånd idag, nu vänder det o blir ljusare igen! Då kanske man inte är så fruktansvärt trött på morgnarna längre!
Himla skönt att det bara är imorgon också kvar före julledigt en vecka!!


Lekpaket

Ååååh, vad trött jag blir på mitt himla sockervärde som envisas med att ligga för högt varje morgon. Jag ger det till på fredag annars blir det samtal till diabetessköterskan. Så nu ska jag ha två nyttiga dagar så jag vet att det inte är alla dessa bjudmiddagar som ligger till grund för höjderna. Jag har äntligen kommit på julklappen till "de äldre" som redan har allt. VÄLGÖRENHET! Jag skänkte pengar till SOS-barnbyar och "köpte" ett lekpaket. Det fanns olika paket att välja på, men lekpaket var en nalle och en fotboll till ett litet barn. Och nu får de vars ett gåvobrev att jag har skänkt pengar i deras namn. Det och hemmagjorda tryfflar kan man ju inte ha för mycket av :)

Regn & rusk

4 dagar kvar till julafton och här bara det regnar & blåser och har sig...Och inte ska det bli nått bättre tills jul heller. Men jag kan ge mig på att i januari, när man bara vill ha vår igen, DÅ kommer all snön och ligger kvar och slaskar in i april. Vi ska i alla fall ha julmys med matlagning och julklappsbyte ikväll så hoppas på lite stämning då!! Våran julgran börjar göra oss nervösa, den ser superhängig ut! Men bara den håller en vecka till är jag nöjd. Sockervärdet hoppar runt som en jojo nuförtiden. Himla störigt när man inte vet VARFÖR det ligger högt, det är ju en sak när det är högt och man ser anledningen! Nä, jag känner att det får bli julmusik på jobb dagarna långa nu tills veckan är över så jag kommer tillbaks till julstämningen. Och sen är det jullov, så sköööönt! :)

App

Har testat en diabetesapp som jag faktiskt gillar! Man får liksom fram medelsockervärde per dag o kan få det som grafer o sådär. Spännande o se vid dagsslutet vad medel blir!
Konstiga nöjen man får som diabetiker :)


Sköna sköna fredag

Vilken fantastisk dag det blev! Min finaste Cajsa har fått sin lilla tjej! Det är så himla skoj! Känns nästan som jag blivit moster :)
Också har jag fått ha soffan och TVn helt för mig själv o suttit o blivit inspirerad av alla svenska hjältar, underbara människor!!
Jag gick direkt in och köpte en tygkass på ungcancers hemsida :)

Min sköna fredagskväll började inte direkt enligt plan. Laxen jag tagit fram visade sig ha legat i frysen ca jättemycket för länge så det fick bli fula gymbyxor ovanpå de ännu fulare mintgröna mysbyxorna o ut i regnet till närmsta pizzeria.
Det var ju (surprise..) inte heller något bra på tv direkt efter galan o nuvarande boken är inte heller nåt att hänga i julgran...
Tur då man har senaste How I met your mother boxen redo, tack Fanny o Thomas :)
Alltså till slut, bra kväll, sköna fredag!


Julgodis

Jag och Fanny var och gjorde LCHF-godis i förrgår ute på landet. Supermysigt! Det är ju bra för mig, som diabetiker, att slippa kolhydraterna i godiset så det är perfekt. Det godaste tyckte jag blev chokladrutorna, men vi gjorde bollar istället. Det är de i mitten på bilden. Recept kommer här, det blir ca 40 små bollar (som passar i knäckform typ) 1 dl vispgrädde 50 gr mörk choklad (vi hade 85%-ig) 25 g smör 1 tsk vaniljpulver 2 dl mandelmjöl kokosflingor Hetta upp grädden och låt chokladen smälta i grädden, tillsätt smöret och rör om ett tag. Tillsätt vanilj och rör ned mandelmjöl. Det ska bli så pass fast att det går att forma. Doppa rutorna/bollarna i kokos. Förvara kallt. Hur lätt som helst, och smaskens!! :)

Regnig december

Sånt här väder får en inte att tro det snart är jul! Regn o rusk.
Ligger konstant lite högt idag verkar det. Det har inte varit supersockerdagar hittills i veckan. Undra om jag behöver ändra mitt långtidsinsulin!?
Får nog ringa o höra om det inte blir bättre nästa vecka..


Lucia

Blev överraskade idag på morgonen av chefens frus dagisbarn som kom i lussade, så söta! :)
Ikväll blev det pepparkaksbak för hela slanten!


Lucia

Dålig start på dagen när man vaknar på över 13... Undrar om jag ska bli sjuk?!
Blev lucia på tv före kalendern, muntrar upp totalt :)


Tivoli

Hade en mysig dag med hjärtat i Köpenhamn som avslutades hemma med, for once, hämtpizza o hyrfilm i mysoutfiten :)
Sockret legat bra hela helgen trots julmiddag en dag o lite onyttigare mat rent allmänt, superbra!!


Söndagskväll

Blev jordgubbspaj ikväll. Bara 1/4 så mycket socker som receptet säger men lika god ändå!! :)


Hba1c

Glatt besked i veckan att mitt Hba1c nu är nere på normal nivå (för att vara diabetiker alltså), från att ha varit på 147 till 48! Inte så konstigt att det var så högt när jag blev inlagd med tanke på att jag gått runt med sockervärde på 32 i tre månader, men nu är det så bra så bra! Jeej! :) Äntligen helg nu! Ikväll blir det julmiddag och antagligen sista gången man träffar cajsa innan det är dags för bebis där. Imorgon hopppas vi på bra väder för Tivolis julmarknad och på söndag blir det flytthjälp. Skönt med helg!! :)

Trippelnöt

Försökte mig på ett diabetesvänligare alternativ av trippelnöt, klassikern från Aladdinasken, genom att ersätta mjölkchokladen med 86% choklad. Blev inte så bra...mörk choklad blir mycket rinnigare än vanlig så det blev mest bara 3 nötter med lite choklad för att hålla dem ihop.
Fick i alla fall över efter experimentet så blev lite variation på mellanmålet, som ser onyttigt ut men det är grekisk youghurt, helt OK!!


Mellis

Dagens Mellis på jobb blev keso och nötter. Alla de smaksatta kesona är goda tycker jag! Lagom till kl 15 :)


Julgranen på plats



Igår var en segdag efter 30årsfesten i lördags. Supertrevlig var den!! Vid lunchtid tog vi i alla fall tag i våra kragar och cyklade till Willys för inhandlade av julgran. Tidigt i år, men den MÅSTE ju stå på plats inför julmyset på fredag!
Vi hade stort bry med att få den i foten eftersom vi inte alls tittat efter hur tjock den himla foten var, men till slut blev den i alla fall pyntad och fin. Lite sned, men fin :)

Har också bakat i helgen, misslyckade lussebullar för andra året i rad. Sist blev de pyttesmå och stenhårda, i år blev de inte gula och smakar inte alls saffran, vad gör jag för fel?!?! Inte min grej tydligen...

Blev mycket soffläge igår med de sista avsnitten av Mysteriet på Greveholm. Nu är det dags för Sunes Jul nästa :)

Glögg & julkalendrar



Jag läste på Noragylls blogg om att det skulle finnas en sockerfri glögg så jag har letat med ljus & lykta och igår hittade jag den på Maxi, jeeej!!
Fick för övrigt min första sockerdipp sen USA-resan för över en månad sen på Maxi. Såklart hade jag precis då glömt druvsockret, som jag alltid annars har med mig, och fick köpa en banan men endast betala för skalet :)

På kvällen blev det ett par avsnitt av Mysteriet på Greveholm ihop med julgranstéet jag köpt och sockerfri pepparkaka. Smakade exakt som vanliga..

I morse var det dags för årets julkalender. Blev omvända rutiner med frukosten sist istället för först, framför TV:n med datumljuset tänt, så jag hann se den före jobb. Verkar helt klart sevärd :)

RSS 2.0