Nu är det jul igen

Idag börjar juligheterna! Eller okej, jag fuskade lite igår men det var snö i Sthlm, jag hade redan julpysslat i förrgår & alla juleljus var uppe när jag kom hem igår så jag läste lite i min jultidning i förväg. Jag köper alltid en julutgåva av någon tidning. I år blev det Amelia och den är riktigt bra!
Massa pysseltips både vad gäller mat & annat och kuliga intervjuer med bl a Maria Montazami. Henne gillar jag :)

Så idag har jag börjat på min juliga bok jag köpte i Skottland, det blir julfilm ikväll och imorgon blir det julbak innan det är dags för julbord (utan julmat) med familjefirman.

Och nu snöar det till och med här!! Efter att ha varit runt 7gr fram till igår...
Hej december! :)


Uppe före tuppen

Nu sitter jag på Sturup och väntar på mitt flyg till Sthlm för utbildning. Helt för tidigt, gäsp!
Har känt efter så att sprutor, mätare & dextro är med säkert 15ggr. Blir alltid helt nipprig över det när jag ska iväg. Livsviktigt ju!

Igår var jag & julpysslade på blomsterhandeln. Såhär blev mina alster.


Oboy oboy

Idag lyxade jag till min frukost med denna supergoda! sockerfria oboyen.
Sjukt dyr men godare än vanlig oboy faktiskt! Smakar mer choklad.


Halvdag

När man är hemma på eftermiddagen måste man sen Ellen-show! Jag förstår inte varför det inte kan visas på kvällen. Anyway, jag sitter i alla fall i soffan i reklampausen av Ellen.
Nu tror ni att jag aldrig är på mitt jobb men jag har komptimmar att ta ut som räcker till över en vecka och just de senaste två veckorna har varit ganska lugna så det gäller att passa på. Resten av året har ju inte bjudit på många lugna stunder och det lär det inte bli fortsättningsvis heller.

Det blev gröt till lunch. Inte ultimat, men jag köpte sockerfri risgrynsgröt som jag ville testa och den gick ut igår så då blev det lunch.
Man kan ju inte säga att den är lika god som vanlig men med något tillbehör var det inte alls något fel på den!


Fotbollsfru

Såhär har jag spenderat förmiddag!
På Södan & TA-cupen som värsta fotbollsfrun :)
15min matcher är helt min grej! Då blir det plötsligt spännande och inte långtråkigt!


Bilkörning i mörkret

Idag har varit en intensiv dag med möhippa från ottan till kvällen, som tur var tidig kväll! Körde hemifrån redan halv sju sen vad det frukost, yoga, lunch, magdans, middag plus uppdrag däremellan.
Jag hade roligt på min biltur hem. Alla som kört väg 9 mellan Ystad & Trelleborg vet att den vägen är lång som en hel evighet!! Så tråkig!
Men vid Simremarken försvann min tristess för då kom Just D på radion med "Nu är det jul igen", jiihoo!
Jag lyssnar inte på julmusik före första advent, Lina-regel, men detta var ju på radion så det kunde jag inte hjälpa :)
Så att rappa med dem i 2,5 min fick upp livsandarna igen :)
Och när jag kom hem stod Kapten Krok och pratade med en ko utanför porten, maskerad i lokalen bredvid. Och det är ju aldrig tråkigt att avsluta kvällen med en sån bild i huvudet :D


Sköna fredag

Idag tog jag ett bra beslut och kompade ut eftermiddagen. Efter en väldigt hektisk höst...sommar...vår..hmm, ett väldigt hektiskt ÅR på jobb men knappt en sekunds vila så var jag idag, tro det eller ej, totalt arbetslös. Så jag gick hem :)
Det har resulterat i en timmes promenad med Cajsen i fina vädret, kaffe & muffins i soffan (man får passa på när man ligger lågt :)) och nu en bra bok & lite annat fix innan Mattias kommer hem och vi ska iväg på middag.
 
Jag passar också på att packa väskan inför imorgon. Jag ska upp tidigttidigt och vara iväg till sentsent och då måste man planera så man verkligen har allt med sig!
Jag tar alltid med frukt till fika till exempel för man kan aldrig anta att det finns där man är och bättre att släpa det fram och tillbaks än att inte ha det när man behöver det.
Förutom det ska man se till att man har med dextrosolen och något annat blodsockerhöjande, båda sprutorna (eftersom jag är borta över min Levemir-tid) och mätaren med sig.
Förutom då ombyte kläder och sånt där värdsligt :)

Nu är det jul igen

Nu har det varit rep av julkonserten igen. Den kommer bli så bra!
Trelleborgs Musikkår & Vänner. Vi har samarbete med flera föreningar i stan både på den lilla julmarknaden utanför och under konserten. Så är ni lediga den 9 december har ni nu ett tips :)

Inget värde över 9 idag, jeeeeeej! Kan det ha vänt?! Ta i trä!


Frukost

Åh, min frukost idag var så god att jag lever på den än!
Jag är så trött på det jag ätit varje dag i en halv evighet så det är skönt att variera lite!
Idag åt jag mina havreplättar med banan (som jag gjort ett lass till av ikväll) med olika bär och så åt jag fil med äpple i & kanel & hasselnötter på toppen. Jag säger bara MUMS!

Nu sitter jag i soffan med en bok & en kopp kaffe. Hösten är bra på det viset :)


Vanemänniska

Jag kom och tänka på en sak som var skoj på diabetesskolan förra veckan.
Det var förresten kul att träffa andra diabetiker, och inte vara den enda som sticker sig i finger och mage före lunchen :) i övrigt bjöd väl dagen inte på så många nyheter men som sagt, skoj ändå!
 
I alla fall så skulle vi göra en mindmap över allt som påverkar blodsockret så vi började räkna upp där - adrenalin, träning, sjukdom, alkohol etc. Vi glömde "mat" men det kom fram också till slut och då hade vi bara EN bubbla kvar.
Och vi kom inte på NÅGOT!
Sköterskan försökte hjälpa oss på traven redan tidigare med "något ni tar när ni äter" - det var då jag kom på alkohol. Och nu försökte hon igen "något ni tar varje dag!" och jag tänkte "snackar hon om p-pillerna? de påverkar väl inte så..."  men sen gick det upp ett ljus för en av oss - INSULIN!! 
 
Haha, snacka om att man inte tänker på sina rutiner!
 

Wiihoo

Idag kom mitt Hba1c-svar och det låg på *trumvirvel*....49!! Jag trodde inte mina ögon! Jag var tvungen att göra en liten segerdans (vilket jag ångrade fort då jag nyss kommit hem från monster-träning och mina lår är ersatta av smärta!). Men det var ju helt omöjligt att det till och med var 1 bättre än sist. Jag har ju bara legat kasskasskass! Eller så är det för de kassaste värdena var för längre än 6 veckor sen så de kom inte med, hihi. Anyway, nöjdnöjdnöjd!!

När jag kom hem hade Rödluvan varit här med äpplen i fin korg :)


Havreplättar med banan

Häromdagen hade jag gott om tid på eftermiddagen och bestämde mig då för att pröva ett recept jag hittat i ICAs buffé-tidning till mellanmål och jag tyckte det blev gott så receptet kommer här:
 
Havreplättar med banan (ca 20st)
 
Mixa 4dl havregryn med stavmixer till "mjöl". Tillsätt 2tsk bakpulver, 1krm kardemumma, 1krm kanel & 1/2tsk salt.
Mosa 3 bananer och lägg i en skål. Blanda med 3 ägg, 3msk olja & 2 msk flytande honung. Tillsätt mjölblandningen. Rör ihop & låt stå 10 min. Stek sedan plättar.
 
Jag gjorde 1/3 av smeten och då blev det 4 ganska tjocka små plättar som jag åt med blåbär, hallon & björnbär. 
 
Mina blev inte såhär fina så jag snodde bilden från kokaihop.se :)

Fadder Lina

Idag har jag blivit fadder till Jennys & Patriks lilla Emma.
Hon skötte sig exemplariskt i kyrkan och skrek inte alls. Förutom när jag skulle läsa evangeliet och alla kyrkans barn började skrika i typ 30sek. Jag förlorade fokus så i min version är inte Jesus förargad utan arg. Jaja, ingen hörde det ändå :)
Jag hade beställt en sådan här personlig pall till Emma där alla hennes födelseinfo står i ballongerna som Puh håller i :)


Kaninen Blå

Alltså, nu i veckan när det var Världsdiabetesdagen så var det ju många som skrev om det på sin bloggar - av diabetikerna alltså :)
Och då fick man reda på lite saker som fanns som jag inte visste. Och denna boken jag fick syn på är så himla söt!! Den handlar om Kaninen Blå & Vännerna.
Det var två föräldrar som skrev den till sin son när han fick diabetes och var rädd för att sticka sig och inte förstod varför HAN skulle bli stucken och allt sånt där. Superpedagogisk!
 
 
 
 
 
 
 

Hba1c

Idag har jag skicka in mitt Hba1c (långtidssockervärdet). Jag har inte gjort det sen i maj för jag visste inte man skulle men tydligen typ en gång i kvartalet.

Det är dösmidigt! Man bara fyller blodsdroppen på lappen med blod, som jag gjort på bilden, ner i plastfickan & skickar in. Slipper man sitta och vänta på labb och sånt.

Hoppas, hoppas det inte är allt för dåligt! Jag har verkligen inte haft bra värde särskilt mycket de senaste månaderna så jag är lite nervös!

Man ska helst ligga under 52 och det ifrån maj månad visade 50 så det var ju bra! Men att jag skulle ligga under 52 nu är nog inte troligt...
Jag håller mina tummar för under 55!


Tänk om..


Världsdiabetesdagen

Idag är det Världsdiabetesdagen! Den firas den 14 november eftersom det var då en av upptäckarna av insulinet föddes, Frederick Banting. Han upptäckte det ihop med ett par andra doktorer 1921 och fick Nobelpriset i medicin för detsamma 1923. På den tiden levde man ju inte länge om man hade diabetes och gjorde man det var man blind och utan ben ungefär så det var ju ett stort genomslag!!
Dock är det ju en behandling och inte ett botemedel så vi får väl hoppas att någon gång kommer någon få nobelpriset för att de kommit på botemdelet!
 
Såklart får man då ha nått blått på sig idag, eftersom det är diabetesfärgen, samt pinnen (en pin, flera pins, den pinnen?? så kan det ju inte heta...men ni vet vad jag menar :)) - den blå ringen.
 
 
 
 
 
Jag ska även skänka en slant till diabetesfonden. Gör det du med!! Sms:a DIABETES till nummer 72 980 så skänker du 50kr till diabetesforskingen.
 

Diabetesskola

Idag har jag varit på diabetesskola på sjukhuset hela dan. Vi var bara fyra stycken men det var trevligt! Kul att utbyta erfarenheter med andra i samma sits!
Jag fick med mig en ny sorts druvsocker. GlucoTabs - i bra förpackning. De vanliga dextrona har ju en tendens att flikas sönder när man släpar runt på det då det bara är inslaget i papper typ.
Hallon låter gott också & de är rosa & fina :)


Ullared

Ullared idag så nu är man slut i rutan!
Ojojoj, där är kul och man fyndar massa men jisses, det stället kan få vem som helst att få blodsockerfall (och det fick man, ungefär vid tomtarna :)) men jag är mycket nöjd med mina inköp!

Rookie-misstag ikväll! Jag har ju inte gått och lagt mig på ett värde under 10 på jag vet inte hur länge. Snarare sådär 13 har det varit. Därför tappade jag min "mät-dig-före-du-borstar-tänderna"-rutin ikväll. Blir ju mer slarv när man ändå tänker att man ligger högt. Jag borstade tänderna, låg på 4.3, men suck! Haha. Godnatt.


Söndag

Men min helg är inte slut för jag har två dagars semester till :)
Imorgon är det Ullaredsdags och på tisdag ska jag vara på sjukhuset hela dan - på "diabetesskola". Hoppas det är givande för annars är det drygt att ta semester för att spendera dagen på sjukhus...

Gås igår var supergott!! Idag ska vi luncha i Tommarp och sen är det slappedag för hela slanten! Tråkigt
väder så man lär ju inte ta tag i något att göra direkt...

Förresten, Världsdiabetesdagen är på onsdag - inte tisdag. 14 november.


Godmorgon

Gäsp!! Bio Bond igår. Bra tyckte jag! Men den slutade sent! Och jag slutade på kasst värde. Ärligt talat kan man lika gärna äta efterrätter & all möjlig skit när det ändå ska jävlas med mig!!

Men faktiskt smakade jag en bit av en efterrätt de bjöd på och jag förstår varför de bjöd bort den.
Kladdekaka täckt av hockeypulver och ovanpå hallon fyllda ned balsamvinäger, What???, jättekonstigt & INTE gott. Lite så vi tar vad vi hittar i gömmorna och ser vad det blir av det. En Frödings hade varit bättre..

Idag ska Världsdiabetesdagen, som är på tisdag, firas på Swedbank Stadion i Malmö med utställare & föredrag.
Jag & Mattias ska dit nu efter frukost och ikväll ska vi till mor & far på gås. Det har jag aldrig ätit förr!

Vet ni att det är inte gåsen som heter Mårten utan det är pojken. Alltså det heter MårtenS gås. Nån snubbe som gömde sig hos ett gäng gäss för han inte ville bli biskop.
Slut på dagens onödigt vetande-lektion :)


Londonfavoriter

Classic - röd telefonkiosk :)
 
Mysigaste snubben på Madame Tassauds :)

Stackars Lill-Mickel!

När jag kom hem från London låg ett paket från Diabetesförbundet och väntade på mig.

Jag har beställt pins, ett par böcker & lite informationsmaterial och sådär som kan vara intressant läsning.

Bland annat beställde jag Bamse-tidningen, specialutgåvan om diabetes, så bra & lärorikt för barn!
Det är ju många små barn som har diabetes och det är inte lätt att vara annorlunda när man går på lågstadiet till exempel och vill vara som alla andra barn så det är ju bra om klasskamraterna vet vad det handlar om.

I tidningen får Lill-Mickel Räv diabetes.


Hemma!

Nu är jag hemma igen efter min effektiva weekend! Vi såg Lejonkungen som musikal och den var verkligen superbra! Jätteduktiga och så fina kostymer!! Annars har vi varit på alla sevärdheter, i Notting Hill & på Madame Tassauds. Tur med vädret också, sol och runt 10grader varje dag och idag när vi lämnade så spöregnade det så vi hade tajming med andra ord!

Jag gjorde bra diabetesinköp av dextrosol! Apelsin & svart vinbär, nya smaker!


RSS 2.0