Valborg

Dag före röd dag - då slutar vi alltid 12 på mitt jobb :) inte för att man så ofta har tid att göra det på våren och det är då i princip alla röda dagar finns borträknat julen men i alla fall kan man sluta tidigare än vanligt...och ÄNDÅ jobba in komptid, inte helt fel. Jag är nu uppe i 1,5 veckas komp. När ska jag hinna ta ut all den tiden? (Hoppas på en lugn och framför allt SOLIG sommar så det är värt att använda timmarna till ledighet :))
Så idag gick jag hem halv två. Toppenbra för då hann jag gymma också!

Ikväll ska vi till Fanny & Thomas och grilla. Fast vi för nog sitta inne för som vanligt på Valborg är det inte särskilt varmt och blåser en hel del. Men jag är nöjd bara jag får äta grillmat :)
Vi har stått för efterrätten. Den kallades "världens godaste cheesecake" i receptet så det ställer höga krav :) Vi får väl se om den lever upp till det!

Förresten, onödigt vetande: man firar inte Valborg för att fira in våren (som i alla fall JAG alltid trott) utan den där elden är för att skrämma bort häxor. Tydligen är häxorna ute och härjar igen (man kunde ju tycka de fått nog över påsk) på kvastar och nu även getabockar. Märkliga kvinnor...

Glad Valborg!!!


Insulin som HÖJER??

Men för i *******, vad är det med denna förbaskade diabetesen som funkade fullt dugligt för några månader sen, men nu är helt kajkoo???
Inte bara det att jag istället för 4 sprutor per dag, till måltider och kvällen, får ta typ 7 stycken för att korrigera höga värden mellan måltiderna (förutom att jag får korrigera även vid varje måltidsdos). Neeeej, när jag väl tagit de där himla korrigeringsdoserna ligger jag inte lägre två timmar senare. Jag ligger högre! Och får ta EN till dos! VAAAARFÖÖÖR?!?!??!
Min mage är bara full med insulinbullar & blåmärken!
Förr blev jag typ förvånad när jag låg på höga värden nu blir jag glad de gånger jag INTE gör det, för det händer ALDRIG!
Vaknar på 10, 10 före lunch, 12 före middag. Och då låg jag på 10 efter lunch och åt inte ens något däremellan. Hur kan de då höjas till 12??? Hela tiden bara massa skumt som man inte fattar sig på.
Man måste för fan vara rena Sherlock Holmes för att ha denna sjukdomen. Hit med pipan och mössan så är jag hemma.
Ja, jag är skitbitter. Godnatt.

Cykeltur på landet

Idag har vi cyklat till Bodarp. 2,3 mil T&R. I motvind! Vinden hann vända på den timmen vi var på Hallongården och åt lunch.
Note to self: kolla luften i cykeldäcken inför nästa långtur. Blir lättare att cykla då.
Ikväll blir det grillpremiär! :D


Tröttis

Jahapp. Jag trodde jag vände tillbaka dygnet direkt när jag gjorde som jag gjorde i torsdags. Kom hem halv tio. Var på jobb halv ett. La mig som vanligt på kvällen efter att varit vaken 36 timmar.
Så igår trodde jag att allt var klappat & klart. Nixpix.
Låg och vände och vred mig i sängen i flera timmar. Så när klockan ringde åtta i morse för bodyattacken var det big nono.
Nu sitter jag dock och ångrar det för min träning har ju varit i stort sett obefintlig de senaste veckorna tack vare förkylning, semester & annat samt att det är ju kuuuul men frågan är ju hur man mått efteråt när kroppen är ur form...
Jaja, det får väl bli vilohelg och sen är det nya tag för fröken Hansson!


Sockertoppar i USA

Usch, så många dåliga sockervärden jag hade under USA-dagarna. Och det var inte bara pga onyttigt ätande för så mycket sött åt vi inte och dessutom var det nästan efter de gångerna jag låg bäst! Då hade jag ju koll på att det var onyttigt liksom!
Jag tänkte pröva bagel med cremecheese till frukost en dag och tog den mörkaste där var. Två timmar senare ett värde på 20.3. Det måste ha varit något förbaskat sirapsbröd i kamouflagekläder! Himla unfair!
Låg på över tio typ hela tiden. Så ganska drygt. Å andra sidan drygar det sig en hel del hemma också för tillfället så det var väl inte att vänta bättre värde under semestern förstås. Har minst en topp om dagen på över 13 och upp mot 16 är inte ovanligt. Man blir lite less så.


New York 2013

New York på våren är LOVELY! Vi hade liiite otur för trots sol var det ganska kallt, men dagen vi åkte hem var det ljummen luft och den dagen hade man definitivt kunnat spendera i Central Park.
Där spenderade vi istället söndagen och det var skönt det med för det var varmt i solen. Vi var ju inte precis ensamma där :)
 
Vi åt lunch uppe i Harlem på Marcus Samuelssons restaurang "Red Rooster" - rekommenderas VERKLIGEN! Så god mat!
Till mellis tog vi Frozen Youghurt. Jag älskar det sen jag fick smak för det i San Fransisco. Där är så många smaker och tillbehör och välja på och där var till och med två sockerfria alternativ. Namnamnam!!
 
Andra dagen tog vi oss Downtown och gick i alla mysiga kvarter i Greenwich Village & SoHo. Och sen gick vi Highline tillbaks upp. Det är en gammal järnväg som går över gatorna som de gjort om till park typ. Ganska coolt.
 
Dag 3 var det shopping på outleten och sista dagen startade vi med en äkta pannkaksfrukost och sen blev det några turer på stan innan vi tog bussen till flygplatsen.
Idag har jag jobbat halva dagen och fast vi kom hem i morse känns det som för en evighet sen! Som alltid när man haft semester! Mysig långweekend var det i alla fall!
 

Hemåt det bär

Nu är vi på väg hem. Här en sjukt dryg flygresa framför oss.
Varmaste dagen hittills idag så synd att åka härifrån!
Längre update kommer :)


Solångest

Freitag, och imorgon åker jag & mor till NYC, jeej!
Nu börjat perioden lägenhets-depp dessutom. Det är när det är ljust när man sätter sig för att äta middag helt instängd i apartomenton.
Man vill bara ha ett uterum & en trädgård, alltså ett HUS!! (Och grilla! Hur sugen är man inte på grillat!?)
Och det har bara börjat. Än värre blir det i juli när det är 26 grader i sovrummet och typ 40 på balkongen.
Men vårt hussökande är lönlöst så det lär väl bli en tid till här.
Men alla med hus: bjud hem oss i sommar! Speciellt vid fint väder :)

Och btw, cheesecakevärde i morse: 4.6 LYCKA!!


Och DÄR vände det!

Tillbaks igen till normalbehov insulin till frukost. Why you wonder? Det undrar jag med!!
Vaknade dessutom på 10 i morse fast jag till och med höjde levemiren en igårkväll.
Ikväll har Emelie varit här på cheesecake, kaffe & snickesnack.
Så lär väl vakna högt imorgon med tack vare caken, det funkar ju liksom i 1% av fallen med sötsaker för min del... Men NU ligger jag bra i alla fall :)


Jobbjobbjobb

Jag veeet, jag är kass på att blogga för närvarande. Som musen i Askungen säger "det är bara jobb, jobb & jobb".
Deklarationsperiod betyder hets.
Megahets. Idag råkade jag köra pappershögen som var rätt i strimlaren och den felaktiga högen låg kvar på skrivbordet. Dubbelsuck!

Har dessutom varit förkyld så har inte blivit tränat på två veckor och nu blir det ju inte på ytterligare en vecka. Nya tag när jag kommer hem igen!

Två dagar kvar och sen NEW YORK, jeeej! (och sen hets igen...men one step at the time :))


Loka goes old school

Äntligen kom de till Maxi - nya LOKA!
Jag har smakat chokladen idag och den smakar verkligen milkshake, sjukt god!!


Lina tipsar

Boktips på G!
Jag är ju en riktig bokmal och hade jag vunnit pengar och inte behövt bry mig om hur jag skulle försörja mig hade jag startat ett bokfik (du är fortfarande på i så fall va, Fanny? :))
Typ det gör tjejen i den boken. Det är en sån feel-good-bok så jag bara längtar hem till soffan och boken
"Och så levde de lyckliga" av Lucy Dillon. Läs den!

Status idag är förkylt, lite stressat (men det börjar släppa ju längre tid från jobbdagens slut det går. Fasiken, mitt jobb är inte avslappnande nånstans i deklarationsperioden!) och pressade värden.
Jag har nog inte diabetes idag. Nästan. För jag har tagit så mycket mindre insulin än för en vecka sen och ändå varit låg ungefär tre gånger.
Det kommer ju vända. Insulinbehovet. Frågan är när. Inte om. Det har hänt förr. När man äntligen inser "okej diabetes, du vill bara ha två enheter på morgonen. Jag ger dig det." Ungefär när man kommit dit tänker diabetes "mouhaha, trodde du ja, sucker! Nu vill jag ha fem igen!" Och man står där med ett värde på 16 och är olycklig. Håhåjaja, det är kul nästan jämt!

(Oj, så bitter jag lät där. Inte meningen. Jag är tvärtom oförklarligt nöjd ikväll. Repetitionen gick bra. Jag har kul med min tillfälliga spelkollega. Dessutom är hon från USA så jag får prata engelska och det gillar jag av någon anledning :))


Märklisch

Jag sänker och sänker levemiren.
När mina värden började krångla och blev monsterhöga på morgonen hade jag 13 i levemir och höjde till 15 utan effekt. Fortfarande högt!
Nu har jag sänkt tillbaks till 13 successivt och vaknar ändå under tre.
Hur kan det vara så?! Vad händer i min kropp?!
Jag får testa att sänka en enhet till ikväll och då är jag till och med nere UNDER mitt normala. Men det är inte så kul att vakna sådär lågt. Speciellt som jag de förra två nätterna/morgnarna tog ett par dextro och det blev totalt omöjligt att somna om igen. Jisses, de ger en verkligen en energikick!

Nu är den sjungande grannen ovanpå igång igen, det är dimmigt som i Skottland och dags för jobb. Ha en bra dag!


Musik för hela slanten

Denna veckan är verkligen intensiv!
Dags för jubileumskonserten på lördag och vi har repeterat både idag och ska på det igen imorgon. Blir bara hem om och äta båda dagarna.
Lördag blir ännu värre. Mitt tajta schema är:
10-13 rep
13.00 hinna slänga i mig lunch, annars har de ingen nytta av mig
13.30-14.00 uppvaktning av kåren
14.30 vara redo
15.00-17.30 konsert
18.30 vara ombytt och fin för fest och på plats för att förbereda det sista
19.30 fest start

Det ska bli kul men jag längtar tills söndag när jag ska ta det hyfsat lugnt i alla fall :)


Otajmat

Ingefärste var det här! Det ska tydligen hjälpa mot halsont så jag håller tummarna för det och ingefäran ska med till jobb imorgon för ett par koppar under dagen.
Världens mest otajmade förkylning med fullt upp på jobb, fyra dagar till jubileumskonserten och New York nästa helg. Så förkylning - bryt ut NUNUNU eller ALDRIG säger jag!

Vaknade typ halv sex inatt på 2.7. Dryyyygt! Innan har jag ju varit HÖG på nätterna. Det är väldigt ojämnt - mitt socker. Blir det inte bättre hoppas jag att jag kan få en kontinuerlig blodsockermätare till låns ett tag för att reda ut dessa konstigheter.
Men over all så ligger värdena bättre nu så det är ju i alla fall en start.


Framtidshopp

Idag hörde jag talas om ett försök som görs inom Diabetes typ 1-forskningen. Man kan läsa om det på myglu.org där tjejen som testar det bloggar om sina dagar.
Som jag har förstått det så har hon en kanyl med insulin och en med glucagon in i kroppen och detta är på något vis kopplat till en app på iPhonen och det känns av hur hennes kropp reagerar. Om hon äter känner den av det och pytsar in insulin och börjar hon bli låg skjuts det in glucagon.
 
Hon skrev själv att det var fantastiskt att slippa tänka så mycket före allt man gör. Hon skrev himla bra i senaste inlägget, dag 4, om hur annorlunda en diabetikers tankar går än friska människors. På morgonen är inte första tanken: ska jag duscha eller äta frukost först? utan den är, vad har jag för sockervärde?
Hur många människor behöver sitta och tänka efter före de ska äta? Hur stor dos behöver jag till detta? Ska jag träna efteråt? Var jag hög före? Ska jag äta efterrätt? Är den värd ett kasst värde?
 
Tänk om det verkligen fungerar och man kan få en sån där grej. Det hade varit fantastiskt!!!
 
 
 
 
 

Afternoon Tea

Idag har vi spenderat dagen i Köpenhamn. Strosat runt lite i väntan på målet - Afternoon Tea. Min födelsedagspresent av min gudmor.
Mums, mums! Allt försvann kvickt :)


Ferryduttar

Om ni undrar: nej, gårdagens bra morgonvärde höll inte i sig tills idag ens.

Nu är det receptdags. Dessa tryfflarna är jättegoda men ändå ganska nyttiga.

Koka upp 1 dl grädde.
Dra bort från värmen och tillsätt 200gr mörk choklad i småbitar.
Blanda väl och tillsätt 50gr smör.
Smaksätt med tex päronkonjak.
Ställ kallt och rulla sen till små duttar och rulla i kakao.
(Namnet pga att de kommer från Björn Ferrys bok :))


Walking back to happiness

Åh, hoppas HOPPAS att det inte är en engångsföreteelse!! Att två små siffror kan göra en så glad. Fem och tre, I lööv you! ;)
Jag känner mig lätt som en fjäder, brabrabra!
Och mina sneda magmuskler börja känna av coren från igår. Bra det med!
På det hela taget: igår dålig idag bra - fortsätt vara bra, pleeeeze!! (Pepparpeppar osv, vill inte jinxa något :))


Less

Faaaen, vad less jag är på alla kassa värden. Det är så himla tråkigt att vakna på så dåliga värden som jag gör. Hela denna dagen har bara varit håglös.
Idag fick jag äntligen tag i min diabetessköterska och hon sa till mig vad jag kunde testa och sådär, men jag hade redan testat i princip allt det.
Jag ska testa en längre tid med delar av det, 10 dagar, bättras det inte då så eventuellt får jag byta insulinsort (vilket i och för sig inte borde vara problemet då resten av dagen är okej), testa med kontinuerlig blodsockermätare ett tag för att se om vi kan härleda var problemet ligger eller testa pump (vilket jag egentligen inte vill...).
Jag ska skicka in Hba1c imorgon igen, trots att jag gjorde det för en månad sen, bara för att se så det inte försämrats allt för mycket. Kommer ju vara skitkul svar att få, verkligen.
Jag behöver verkligen pepp just nu.

Årets första glass!

Annandag påsk, första april och årets första glass i Smyge!
Det var liiiite kallt om fingrarna men gottgott!
Man vet att det börjar bli vår när man måste packa ner både vantar & solbrillor. Svåraste klädtiden på året. Det som är lagom på morgonen är helt för varmt på dagen och uggsen är för varma, tygskorna för kalla. Åh, dessa i-landsproblem :)


RSS 2.0