Kronans droghandel

Fy Bubblan, vad kallt det är nu igen! Det är vant-kallt!! Jag är väldigt nöjd med min tränings-skipp förra veckan så jag fick njuta av fina vädret nu när det blev så kortvarigt. Men idag är det på det igen, CX30 here I come!

Idag har jag testat ny funktion på Kronans Droghandel. Man kan beställa sina recept över Internet så fick jag ett sms typ en halvtimme efter där det stod att en del av min beställning saknas, kommer torsdag.

Hur bra är inte det?! Nu SLIPPER jag springa ner på apoteket två gånger varje gång jag ska hämta ut saker, för det får man typ alltid. Där är alltid något som saknas...

Gamla sprutor

Vilken miss jag gjorde i helgen! Jag har ju varit iväg ett par helger nu på våren och då tar man ju alltid med dubbel uppsättning av allt man behöver, vilket gör att insulin tas ut ur kylen men sen inte används. Är bara med ifall att liksom.

Jag tog en sån spruta i fredags som varit ute och rest. Jag hade ju lagt tillbaks den i kylen för jag trodde inte det skulle spela nån roll att den varit ute om. Den låg ju i kyl på resmålet sen också liksom. Dumt tänkt! Fel tänkt! Att den var gammal märktes direkt!
Jag har legat som en dröm i socker senaste veckorna men i helgen var det inte alls lika bra!
Störigt också eftersom jag var så duktig och inte åt nåt alls onyttigt!

Så jag bytte till ny spruta direkt jag kom hem och nu, tjolavipps, drömvärde back! :) (peppar, peppar)


Jag är söt - del 2


Festivalfiasko

Blåsmusikfestivalen i Jönköping. Oj, så inte värt.
Vi hittade i alla fall en terass i solen och rödvin. Det var det bästa med den dagen.

Jag gillar Jönköping. Vi bor på Huskvarna vandrarhem, fjärde gången där för min del men Huskvarna är mys.
Och när det väl blev soligt och man går en bit upp ur dalen så man får lite utsikt är det super!

Svensk sommar (jag vet det bara är maj månad men värmen denna veckan är ju som sommar) är bästa sommaren!
Varenda gång jag varit utomlands säger jag det. Det är liksom så frisk luft!
Synd bara att den är så osäker alltid!

Jag håller alla tummar för vår semester om drygt en månad så det blir fint väder och vi kan göra de sommarutflykter och minitripper vi tänkt :)



Titta!!

Vilken fin nyckelring jag köpt! Jag har köpt en mugg också men den har inte kommit än, hihi.

Idag har jag repat med kåren för första gången in ages! Såå kul det var! :)

Nu blir det lite melodifestival och se hur det går för Loreen i semin.
Skumt att den enda låten man minns från semi nr 1 i förrgår är se ryska damerna, haha.


Värme!

Balkongen 17:14 - 32 grader. Men vid halv sju när vi skulle äta hade jag fått ner det med gardiner & luftning så vi kunde sitta där. Där är skönt vid denna tiden!

Tur för dessa kylfordralen som finns till sprutorna nu när det är så varmt.
Supersmidiga! Ner i kallvatten typ 10 min sen är där nån typ av kristaller som håller innehållet kylt. Fem dagar håller det. Smart sak.


Kolonimiddag

Chocksommaren fortsätter! Så trots mitt löfte till mig själv att hålla i med 17.30-träningen fram tills 15 juni (då vi börjar jobba till 16, vilket gör 17.30 till ingen bra tid längre) så struntade jag i det.
JA, 23 grader i skuggan är en fullt duglig ursäkt enligt mig! :)

Eftersom balkongen mätte 35g så tog vi våra hamburgare med alla tillbehör och körde ut till vår låne-koloni och grillade och åt där. DET var skönt!

Nu blir det snart en promenix också, som kompensation för träningen då :)


Helgen

Sååå skönt det har varit med långhelg! Jag har nästan glömt att jag har ett jobb :) men imorgon är det ju faktiskt dags igen.
Bröllop&namngivning igår, supertrevligt! Alla talare var jättebra, det var fin stämning och vi fixade vårt uppdrag utan några större missöden :)
Cajsa&Linus blev vigda och Majken fick sitt namn. Så allt toppen!
Och jag löste klänning vs spruta problemet genom att flasha mig, haha. Jag hittade ett tillfälle där när nästan ingen såg :)

Idag blev det ju helt plötslig sommar här nere. 21 grader i skuggan! Synd då att vi var supertrötta så de timmar på dagen vi INTE var på inflyttningskafferep eller grillning blev det bara halvsova i varm lägenhet.
Alltså, en dag man vill ha ett hus med trädgård på :)

Hade himla konstig känning idag. Brukar ju bli helt skakig bara jag kommer under 4 och på så vis märka varthän det barkar.
Nu låg jag och halvsov och mätte mig egentligen bara när jag vaknade för att jag hade chansat lite med dosen till frukosten.
Men då låg jag på 2,3 och typ kände mig utanför min kropp och krypig i armarna men inte ALLS darrig. Konstigt. Döobehagligt! Men nu vet jag att det kan bli så med så det är ju bra!



Fredag

Proppmätt!! Rabarberpaj (gjord på fruktsocker) efter maten blev proppen :)
Ska ta och gå en runda nu, skönt när det fortfarande är ljust såhär sent.
Imorgon är det bröllop&dopdags! Det ska blir så skoj! Alltså, JAG ska inte gifta mig, jag ska bara toastmastra.
Hoppas vädret blir superfint imorgon med, som idag!
Som diabetiker är KLÄNNING ett problem! Jag tar ju alltid insulinet typ där jag befinner mig, liksom inte springer på toa inför varje måltidsspruta, men det går ju inte med klänning. Man kan ju inte sitta där och flasha sig liksom...
Så jag planerar in i mitt huvud när jag kan smita in på toan och ta ett stick UTAN att missa någon toastmasterdel i vårt program :)

Jordgubbar

Årets första svenska jordgubbar, mumma!
Hutlöst pris, 250gr för 30kr men det är de nog värda!! Återstår att se :)


Bio

Igår var vi på bio. En total tjejfilm som jag kan rekommendera om man känner för att lipa lite :) Älska mig igen heter den.
Jag unnade mig till och med en liten popcorn :)
Och i söndags var vi riktigt flitiga! Vi gick T&R Gislöv, med endast snabbt stopp för glass i hamnen, det blev 1,4 mil!
Så fick vi gått in våra vandringsskor lite också.
Det var fint väder hela dagen och på kvällen grillade vi och satt till och ned utomhus och åt. Fast i jacka och det blev lite kallt om fingrarna efter kl sju men ÄNDÅ himla najs!
Imorgon blir det CX30 igen och jag ä störtnöjd med att äntligen komma i fas med träningen.
Kort sagt: Lina är nöjd! :)


Gymet

Sååå, nu är jag nyss hemkommen från skönt gympass och sitter och är litegrann shakey för blev lite låg efter.
Men det avhjälps ju fort och är nog för jag körde lite längre & hårdare pass än vad jag brukar på gymmet så då skulle jag nog stoppat i mig några russin eller nått mitt i men hur ska man veta det liksom...
Sist jag var där sänktes jag ju knappt alls. Man tycker ju att sockervärdena borde vara mer konsekventa, dumma dom!!
Jaja, bara man har koll så är det ju lugna puckar!

Buffén igår var helt klart den bästa jag varit på. Att rekommendera!
Dessutom var där så himla mycket att välja på att man lätt kunde äta de två första omgångarna utan kolhydrater.
Mycket bra så man slapp tänka på insulin hela tiden!


Glad start på dagen

I morse var jag hos min diabetessköterska. Hon tyckte inte jag var klok som inte var nöjd med mina värden, eftersom de såg hur bra ut som helst. Jag tyckte bara de var ÄNNU bättre sist jag var där :)
Och det var de ju i och för sig, men att jag var sjuk där för ett par månader sen påverkade ju denna mätningen och att de ändå låg så bra som de gjorde TROTS det förvånade mig lite, så jag är mycket nöjd ändå :D
Bra start på dagen! 

Ikväll ska jag på bjudbuffé på Markus Vinkällare i Malmö så det blir gott! Men då kan man ju vänta sig en lite dålig sockerstart på dagen imorgon för man måste ju testa lite från dessertbuffén :)
Jag hade som plan att, om det inte är jättefint väder för då blir det utflykt, träna imorgonförmiddag så då sänker jag det med hjälp av det.
Såvida jag inte blir förkyld igen för jag har banne mig fått ont i halsen igen! Peppar, peppar, inte EN GÅNG TILL!

Ha en trevlig fredagskväll alla!

Träningsvärk!!

Igår var jag på ett superbra CX30pass. Sånt med mage, rygg etc men det tog faktiskt lite i hela kroppen. Toppen var det!
Skönt också med så korta pass, dels för man slipper tänka så mycket på att bli låg och dels för det är lagom direkt efter jobb och före middagen!

Och det är så kul att äntligen få använda alla fina träningskläder igen. Jag gillar den skarpt :)


Sprutväska

Titta förresten vad jag hittade på Primark i England. Egentligen till för solbrillor men passade perfekt till båda sprutorna samt druvsocker OCH man slipper bli av med "sprutlocken" varenda gång man förberett sprutan före man ska iväg typ på restaurang för det får också plats i den. Så nu slipper allt ligga och skramla runt löst i väskan!! Perfekt!


Manchester

Så, nu är vi nyss hemkomna efter en weekend i Manchester.
Fotbollsweekend egentligen så förutom matchen igår, ManUtd-Swansea 2-0 (som tur var), så blev det mest lite runtstrosande samt Afternoon Tea (hej sockervärde 21,5. Det gör jag inte om ofta.) Men kolla bilden! Det var till EN person. Jisses...


Vårruset

Är nyss hemkommen från vårruset i Malmö! 5km snabb gång i härligt väder med gratis picknick efteråt, finfint!!
Man får alltid lite nyheter i de där picknickpåsarna. Årets var fruktkusar, de var smaskens!! :)


Möhippa & valborg

Åååh, så skönt med långhelg! jag har inte haft något planerat nu under måndagen/tisdagen utan bara varvat massa fix & pyssel med sol på balkongen, långpromenader och igår gymmet (äntligen! känns i mina bröstmuskler idag).
I lördags var det dags för ett av vårens projekt, Cajsas Möhippa. Den blev väldigt lyckad! Schlagerdansen inne i Malmö var superrolig och Cajsa var grym på att showa till schlagerlåtar överallt i Trelleborgs stad.
Söndagen var kalas*2 och igår var det grillning. Som man till och med kunde sitta utomhus och äta upp!!
Så fint väder var det längesen det var på Valborg!
Och sockret har, fantastiskt nog, legat helt OK (jag skulle nästan vilja säga bra), trots alla event denna långhelg. Jippie!
Nu kan man nog klara av att jobba ett par dagar innan det är helgtid igen :)


RSS 2.0