Precis som Karl-Bertil

Vid denna tiden på året saknar jag litegrann mitt gamla postarkneg!

Kan tyckas konstigt, med tanke på vädret, men jag menar inte utejobbet där man halkar runt med dubbelt så mycket reklam som vanligt och små julkort som ramlar ur högen och de där förbaskade figurformade julkorten. Jättefina - absolut, gjordes av någon som hatade sin brevbärare - definitivt.

Man får ju alltid också då sina två favvis-kommentarer:
1. "Tråkigt väder för dig idag." (No shit Sherlock...) Den är i och för sig vänlig men blir dryg i längden.
2. "Du är lite sen idag." Det är då man känner för att dänga reklamen i huvudet på personen i fråga och rada upp alla händelser man haft under dagen men avslutningen att: du ska vara glad du får nån post överhuvudtaget. (fast det gör man inte - man ler och håller med)

Det värsta var när vi för 4-5 år sen hade världens grymmaste vinter här nere. Jag hade på morgonen fått hoppa ut genom vardagsrumsfönstret och skotta ut resten av familjen eftersom all snö blåst mot dörren hela natten och det gick inte alls att få upp, hihi.
Under alla mina år där som reklambladare, sorterare, brevbärare osv så är det första gången vi inte kunnat komma ut med posten. I staden var den inställd en dag och på landet upp till fyra, beroende på var man bodde.

Då ringde en man från en by utanför stan till mig och frågade om inte posten kom. Han tyckte det var för jäkligt med den servicen. Så sa jag, snällt & vänligt, att vi hade inte möjlighet att ta oss ut på grund av vädret och att bilen med post inte heller kommit, men gårdagens eftermiddagspost fanns att hämta om han ville ha den.

Hans kommentar var då "Hur tycker du jag ska ta mig till er? Vägarna är ju inte plogade eller någonting?!"    Nämen, jisses människa - hur tycker du att JAG ska ta mig till DIG då?! Hyra en helikopter och vinscha mig ner på taket??? Folk är märkliga...men man träffade på mycket roligt folk.

Anyway, det jag skulle säga var att det jag saknar (fast efter den harangen började jag sakna ovanstånde också :)) är innejobbet med sorteringen av julkort. Det var så himla skoj!

Sött med barn som skickade till tomten, hjärtknipande med barn som skickade till mamma i himlen och jättelustigt med "Lillen" som skickade till "Sluggo" - "jag åkte fast med 4hg, vi ses när jag kommer ut" (adress: häktet).

Missa inte Karl-Bertil på julafton kl 19
 
Vem har bestämt tiden på de programmen? Kl 19 på julafton äter man alltid och kl 21 på nyårsafton när det är Grevinnan & Betjänten äter man också alltid! Skärpning.

Kommentarer
Postat av: Cajsa

Tack för inblicken och skratten<3

2012-12-06 @ 19:40:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0