Broccoli-veckan

Jag har kört en ny grej denna veckan. Nämligen att jag till lunch äter lågkolhydratigare kost. Jag ersätter tillbehören till maten med annat. Alltså ingen potatis, ris eller pasta.
Denna veckan blev det all in broccoli.
Två dagar med kokt och två dagar med gratäng.
Till dessa luncherna kan jag ta två enheter insulin istället för fem.

Nu vet jag ju inte om det bara beror på detta, för jag hade rätt bra flyt veckorna innan också, men denna veckan har jag inte haft ett värde över 10 och igår sänkte jag även långtidssprutan med en enhet. Jag har legat bättre både morgon & kväll än tidigare.

Och inte bara det, det är även gott! Eftersom jag alltid har rester från middagarna till lunch blir man jättetrött på till exempel ris och det är faktiskt skönt att ha något annat och det är ju inte direkt något krångel att koka lite grönsaker extra varannan dag.

Jag har inget intresse av att äta efter någon diet och välja bort saker ur mina måltider konstant men eftersom lunchen inte är en måltid jag äter för att det är gott utan bara för att bli mätt och dessutom att jag bara fixar den till mig själv och inte behöver krångla med olika mat till olika personer så tycker jag lika gärna jag kan äta något som fungerar bra och när det dessutom faktiskt blev roligare lunch är det ju en bonus helt klart.

Nästa vecka är det blomkålsvecka :)


Kommentarer
Postat av: fanny

heja heja!

2013-06-14 @ 11:19:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0