The curv of today

Kurv-updaten fortsätter!

Promenad före frukost. Har blivit lite av ett beroende. Även om jag inte går så lång runda så är det skönt att vakna till liv och få lite frisk luft före man ska stänga in sig på kontoret resten av dan.

Sen blev det havregrynsgröt med vinbär (tur farfar hade miljoner) & valnötter, Skånepepparkaka (lyx) och proviva (med 50% mindre socker). Därefter blev det en höjd men som sen föll ner till en låg känning.

Till lunch hände samma sak.
(Jag var en gång på en föreläsning där de sa att optimalt var att ta insulinet 20min före maten och jag kan nu se varför på kurvan. Gör man det borde ju höjden mötas mer med insulinet. Det är ju inte alltid gångbart att göra det förstås...)
Efter lunchen låg jag så himla jämnt hela eftermiddag. Kurvan var bara ett streck men ett lite "på gränsen"-streck. Låg på ca 4.5 konstant fram till middagen. Bra att det var stabilt men kunde varit liiite högre stabilt. Å andra sidan kände jag inte av det och utan cgm:en hade jag inte vetat om det...

Som tillbehör till middagen hade vi fullkornscouscous och det gav en ytterst liten höjd så det var bra tillbehör för diabetiker.

Låg på gränsen till lågt före spelningen med sen på kvällen men den höjer mig ju alltid av nån anledning så kurvan gick långsamt och stadigt uppåt under resten av kvällen men ändå inte för högt eftersom jag låg bra före så jag är nöjd :)

Lurar på om den korta promenaden på
morgonen är upphov till det låga efter alla mat-tillfällen under dagen.
Kan en så kort motion ge minskat insulinbehov under hela dagen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0