Två månader

Idag har jag haft min pump i två månader. And I like it!

Jag var ju inte jättebegeistrad i början. Jag ville VERKLIGEN inte ha något fast i mig 24/7. Min ssk frågade mig många gånger om vi inte skulle testa pga mina insulinbulor på magen men jag var bara ett stort NEJ. 

Men sen blev värdena lite rörigare och mina 4 sprutor per dag räckte inte längre utan jag fick korrigera värdena 2-3 ggr per dag utöver det. Inte kul. Och det var ju bara en vanlig dag. Utan konstigheter i. Så jag gick med på att testa och började till och med se framme mot det ju tröttare jag blev på att sticka mig. 

Det var ju lite krångel där i början innan jag insåg att tre dagars-byte inte fungerade för mig och jag litade inte heller på att den fungerade där i början utan ställde klockan mycket på natten men nu när jag kommit in i det och fått rätt på doserna (som ju inte blir rätt direkt, varför jag hade en hel del höga värden månad 1) är den underbar att ha!

Mina värden ligger bättre, framför allt på kvällen då jag ofta var hög tidigare
Jag vaknar inte lika ofta med kassa värden dagen efter jag ätit onyttigt
Jag kan höja basalen när jag spelar valthorn så jag slipper höjas till skyarna under de timmarna
Jag kan minska insulinet efter träning så jag slipper äta nåt direkt efter
Jag kan äta mer emellan målen utan att tänka på att jag måste sticka mig (och därav strunta i att äta och vara hungrig eller äta utan att sticka mig och vara hög)
Jag har lättare för att dosera till buffé och mat under längre tid (julen blev så mycket lättare)

Kort sagt så ångrar jag inte mitt val :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0