Låt pumpen va!

I helgen kom det på nyheterna att insulinpumpar inte ska subventioneras av staten längre så nu är det upp till varje landsting hur man gör. Ifall de betalar eller privatpersonen själv.
 30 000kr ca kostar en pump. 
Jag tycker det är galet att man eventuellt får bekosta det själv. Ett barn som får diabetes ska väl inte behöva få ta så många sprutor som det blir att man tar?
Man kan ju få diabetes från bara några månaders ålder. Pump är ju väldigt underlättande på barn kan jag tänka! Och såklart för vuxna med. Många har ju fått en helt annan kontroll över sin diabetes och friare liv med pump än med sprutor. Jag kan ju inte jämföra (än) men mina sprutor har ju ändå fungerat för mig. Det är inte alla som får till det riktigt med dem och då är ju pump ett måste för att kunna reda det bättre. Följdsjukdomarna minskar om man lyckad hålla bra värden och då blir det ju ändå billigare för staten än om alla ska behandlas för massa sådana istället. 
Nä, fy jag hoppas det inte blir så för som jag förstod det var en rättsprocess igång. 
Jag ska som tur är få min pump två veckor före detta inträder så det är jag glad för. Men enligt min ssk skulle man ändå få dem i Skåne. 

Bildbevis på att jag borde skärpa mig med handtvätten före mätning. Kan bli stor skillnad!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0