Vem har mer problem med sockret än en diabetiker?

Alltså, jag skrattar åt mig själv...
 
Först av allt är jag grymt nöjd. Eftersom jag hann med en tidigare buss hem så hann jag gå på funktionellt pass nu på kvällen och det kändes så bra i kroppen! Ni vet ibland när man känner mig helt stark och bara "give it to me!" typ. Så kände jag mig idag.
 
I alla fall så kände jag mig lite låg där ett tag, så i en av pauserna i tabata-övningen kastade jag i mig en dextro och sen fortsatte jag med mina axelpressar. Tränaren såg att jag knaprade och frågade "socker?" varpå jag nickade.
 
Efteråt kom han fram och frågade om jag hade problem med sockret och här kommer vi liksom till skillnaden i den frågan ställd från en icke-diabetiker vs. diabetiker.
 
Hans egentliga fråga är ju "har du diabetes?" och hans fråga "har du problem med sockret?" borde ju av mig ge svaret "eeeeh yes I do, jag har diabetes" men JAG tänker "hmm...nej, det kan jag väl inte direkt säga att jag har. Det ligger ju generellt ganska bra. Lite problem nu sista månaderna, men de doserna har jag ju kommit in i nu, så nääääe..." varpå jag bara svarar "njääää, jag brukar bli lite låg när jag tränar..." vilket ger att han utvecklar sin fråga "du har inte diabetes då?" (ganska väntad följdfråga på mitt svar - man har väl inte som vana att bli låg sådär om man inte har diabetes...) och mitt svar "JO, alltså jojo, jag har diabetes!". Hans tanke där alltså: men hallå tös?!?! då HAR du väl problem med sockret...
 
HAHA, så olika det kan vara beroende på vem som ställer frågan.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0