Mjölmjölmjöl
Alltså, jag bakade bröd idag igen och då slog det mig: hur många olika sorters mjöl behöver man egentligen?
Brödet blev gott idag med! Gjorde dubbel sats eftersom sist blev det såna fancy småskivor som är perfekt på en buffé till exempel men passar inte till en hungrig arbetares frukost precis.
Jag äger vetemjöl, fullkornsvetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågmjöl, majsmjöl, bovetemjöl, fullkornsdinkelmjöl.
Utöver det har vi kruskakli och havrekli som också är typ mjöligt.
Sen kommer vi till socker - strösocker, stevia sötströ, florsocker, råsocker, pärlsocker, rörsocker.
Då har jag ändå nyss tagit slut på mandelmjöl, vetekli, fruktsocker och muscovadosocker.
Det är ju helt galet vad sorter det finns!
Brödet blev gott idag med! Gjorde dubbel sats eftersom sist blev det såna fancy småskivor som är perfekt på en buffé till exempel men passar inte till en hungrig arbetares frukost precis.
Det var precis det höll sig utan att växa ur formen, men det gick :)
Kommentarer
Trackback