Kikärtor
Dags för recept-tips. Detta hittade jag på vardagsmenyn.se
Det är kikärtor i och det är bra för det håller blodsockret stabilt har jag läst.
Med tanke på att kurvan inte rört sig mer än typ 0.2 sen jag åt så antar jag att det stämmer :) plus att vi åt det med bara sallad som tillbehör.
Köttfärs&kikärtsgratäng
Ingredienser
400 g nötfärs
2 gula lökar
3 morötter
1 msk tomatpure
1 förp krossade tomater
1 dl vatten + 2 msk kalvbuljong
1 msk torkad oregano
3 hackade vitlöksklyftor
2 förpackningar kokta kikärtor (ca 400g)
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl riven ost
Ris
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225C
2. Bryn köttfärsen & lägg åt sidan
3. Hacka löken, skala och skär morötter i små tärningar. Fräs i pannan i lite olivolja tills de blivit mjuka (ca 5 min)
4. Rör ner tomatpure, tomater, vatten, kalvfond, oregano, vitlök och köttfärsen. Låt puttra i ca 10 min. Krydda till sist med salt och svartpeppar.
5. Skölj kikärtor, låt rinna av och fördela dem i en ugnsfast form. Häll över grädden.
6. Fördela köttfärsblandningen över kikärtorna och strö över osten. Gratinera ca 20 min tills osten är smält.
7. Servera antingen som det är eller med ris till.